Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC: Στα 10 τρισ. δολ. θα εκτοξευθεί η αξία των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας «blockchain»

tags :
RBC: Στα 10 τρισ. δολ. θα εκτοξευθεί η αξία των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας «blockchain»
Ραγδαία ανάπτυξη στους κλάδους αποκεντρωμένης τεχνολογίας «βλέπει» η Royal Bank of Canada
Η συνολική κεφαλαιοποίηση των ψηφιακών νομισμάτων, των εταιρειών που σχετίζονται με το «blockchain» και γενικότερα τις τεχνολογίες αποκέντρωσης, αναμένεται να εκτοξευθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια στα 10 τρισεκ. δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Royal Bank of Canada (RBC).
Η καναδική τράπεζα αναφέρει, σε σχετική της έκθεση, πως μελλοντικά η πλειοψηφία των συναλλαγών θα είναι αποκεντρωμένες, παραδεχόμενη ωστόσο την ύπαρξη κινδύνων, όπως, για παράδειγμα, η παρέμβαση των ρυθμιστικών αρχών.
Η RBC υποστηρίζει ότι η αποκεντρωμένη τεχνολογία, στην παρούσα της κατάσταση, είναι «παρερμηνευμένη και υποτιμημένη», εκτιμώμντας ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου γίνονται όλο και πιο ικανές να χειριστούν έναν αυξανόμενο αριθμό συναλλαγών.
Ωστόσο, η κλιμάκωση, μαζί με την κυβερνητική παρέμβαση και τη δημιουργία πιο εξειδικευμένων τεχνικών χάραξης πορτοφολιών, αναγνωρίστηκε ως ένας από τους βασικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει το οικοσύστημα.
Επί του παρόντος, η συνολική κεφαλαιοποίηση του κλάδου ψηφιακών νομισμάτων ξεπερνά τα 740 δισεκ. δολάρια, με τη μερίδα του λέοντος να κατέχουν τα Bitcoin, Ripple και Ethereum.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης