Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Υπερ-απέδωσε η οικονομία της Ευρωζώνης το 2017 – Στο 1,9% η ανάπτυξη το 2018

tags :
Moody’s: Υπερ-απέδωσε η οικονομία της Ευρωζώνης το 2017 – Στο 1,9% η ανάπτυξη το 2018
Αισιόδοξη για το νομισματικό μπλοκ της Ευρωζώνης η Moody’s
Η οικονομία της Ευρωζώνης απέδωσε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο κατά το περασμένο έτος, κόντρα σε ένα μπαράζ εκλογικών διαδικασιών στα κράτη-μέλη και την αβεβαιότητα που απορρέει από το επικείμενο Brexit, σχολιάζει σε έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s.
Επιπλέον, σημειώνεται, οι ανησυχίες σχετικά με την ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού, μειώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2017.
Η ευρεία ανάκαμψη φαίνεται να έχει εδραιωθεί, με την ενίσχυση του ευρώ να μην αποτρέπει την αύξηση στις εξαγωγές και τις δαπάνες των νοικοκυριών.
Μετά από πολλά χρόνια υποτονικής ανάπτυξης ή ακόμα και συρρίκνωσης, οι ευρωπαϊκές εταιρείες αύξησαν τις επενδύσεις, ενώ οι επενδυτικές τράπεζες βίωσαν ανάκαμψη των δραστηριοτήτων τους.
Η εκτίμηση του οίκου για την αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης το 2017, παραμένει στο 2,4%, ενώ για το τρέχον έτος αναμένεται ελαφρά επιβράδυνση, στο 1,9%.
Οι οικονομίες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (εκτός Ευρωζώνης) θα συνεχίσουν επίσης να αποδίδουν ικανοποιητικά το 2018, ωστόσο η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί, επίσης.
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει σε πολύ πιο αργή οικονομική τροχιά, με την ανάπτυξη για το 2018 να υπολογίζεται στο μόλις 1,3%, εξαιτίας της αβεβαιότητας που απορρέει από τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του νησιού από την Ε.Ε..
Ο γενικότερος οικονομικός αντίκτυπος του Brexit στην Ε.Ε., θα είναι μέτριος, εκτιμάται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης