Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Trump ζητά σχεδόν 18 δισ. δολ. από το Κογκρέσο για το τείχος με το Μεξικό

ΗΠΑ: Ο Trump ζητά σχεδόν 18 δισ. δολ. από το Κογκρέσο για το τείχος με το Μεξικό
Οι συνολικές δαπάνες των ΗΠΑ για «συνοριακή ασφάλεια» φθάνουν στο επίπεδο των 33 δισ. δολαρίων
Αρκετά ακριβά θα κοστίσει στους Αμερικανούς φορολογούμενους η κατασκευή του επονομαζόμενου και «τείχους» στα νοτιοδυτικά σύνορά της χώρας τους, δηλαδή στα σύνορα με το Μεξικό.
Όπως αναφέρει η Wall Street Journal η κυβέρνηση Trump ζήτησε από το Κογκρέσο ποσό που αγγίζει τα 18 δισ. δολάρια, προκειμένου να ενισχύσει τα νοτιοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ και να επεκτείνει την περιοχή φύλαξης περίπου στα 1.000 μίλια.
Συνολικά, βάσει στοιχείων που κατέθεσε στο Κογκρέσο το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, το ποσό που ζητά η κυβέρνηση για θέματα ασφαλείας των συνόρων φθάνει στα 33 δισ. δολάρια, ενώ σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται δαπάνες όχι μόνο για κατασκευή δρόμων, εκσυγχρονισμό τεχνολογικών μέσων αλλά και αύξηση του προσωπικού φύλαξης.
Σημειώνεται ότι προεκλογικά ο Trump είχε υποσχεθεί ότι θα φτιάξει «ένα ωραίο τείχος» με το Μεξικό προκειμένου να αποτρέψει τους παράνομους μετανάστες αλλά και τη διακίνηση ναρκωτικών, προσθέτοντας ότι το Μεξικό θα πληρώσει όλα τα έξοδα.
Μέχρι σήμερα το Κογκρέσο δεν έχει δώσει έγκριση για δαπάνες κεφαλαίων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο, ενώ, όπως είναι φυσικό, το Μεξικό έχει αρνηθεί να πληρώσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης