Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν θα απενεργοποιεί λογαριασμούς, ούτε θα αφαιρεί αναρτήσεις παγκόσμιων ηγετών το twitter

tags :
Δεν θα απενεργοποιεί λογαριασμούς, ούτε θα αφαιρεί αναρτήσεις παγκόσμιων ηγετών το twitter
Τι ανέφερε η εταιρεία Twitter Inc σε ανάρτησή της στο επίσημο ιστολόγιό της
Τη θέση της ότι οι λογαριασμοί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ανήκουν σε παγκόσμιους ηγέτες υπάγονται σε ένα ειδικό καθεστώς, επανέλαβε χθες, Παρασκευή 5/1 η εταιρεία Twitter Inc, αντικρούοντας αιτήματα χρηστών που ζητούσαν την απενεργοποίηση του επίσημου λογαριασμού του Αμερικανού προέδρου, D. Trump, από την εν λόγω  εταιρεία.
Η εταιρεία σε ανάρτησή της στο επίσημο ιστολόγιό της τόνισε ότι  «αποκλείοντας έναν παγκόσμιο ηγέτη από το Twitter ή διαγράφοντας αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του θα απέκρυπταν σημαντικές πληροφορίες που ο κόσμος θα πρέπει να είναι σε θέση να έχει πρόσβαση και να συζητά».
Η  τοποθέτηση αυτή, αν και δεν αναφέρεται ονομαστικά σε κάποιον παγκόσμιο ηγέτη, ήρθε μετά από την ενίσχυση εκ νέου της συζήτησης για τις αναρτήσεις του Trump στο λογαριασμό του την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος με tweet του την Τρίτη ειρωνεύτηκε τον Kim Jong-un, σημειώνοντας ότι «το δικό του» κουμπί για την εκτόξευση πυρηνικών όπλων είναι «μεγαλύτερο» και «δυνατότερο» από εκείνο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.
Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο η Twitter Inc είχε υποστηρίξει ότι το «δημοσιογραφικό ενδιαφέρον» και το κάτα πόσον ένα tweet είναι «δημοσίου συμφέροντος», είναι μεταξύ των παραγόντων που εξετάζει προτού απενεργοποιήσει έναν λογαριασμό ή διαγράψει μια ανάρτηση.
Υπενθυμίζεται ότι επικριτές υποστήριξαν ότι οι αναρτήσεις και η συνεχής παρουσία του Trump στην πλατφόρμα θέτει σε κίνδυνο τον κόσμο και παραβιάζει τον κανονισμό του Twitter που απαγορεύει απειλές βίας, ενώ δεν ήταν λίγοι οι χρήστες του μέσου που διαδήλωσαν στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο την περασμένη Τετάρτη.
Πάντως, με ανάρτησή της η εταιρεία απάντησε ότι ακόμη και αν απέκλειε έναν παγκόσμιο ηγέτη, αυτό δεν τον έκανε να σιωπήσει, ενώ σημείωσε ότι διεξάγει ελέγχους σε tweets παγκόσμιων ηγετών και εφαρμόζει τους κανόνες της αναλόγως, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αφαιρεί περιεχόμενο που έχει αναρτήσει.
Η εταιρεία υπογράμμισε ότι «κανενός λογαριασμός δεν αποτελεί μοχλός ανάπτυξης του Twitter, ούτε επηρεάζει αυτές τις αποφάσεις», αλλά και πως «εργαζόμαστε σκληρά για να παραμένουμε αμερόληπτοι λαμβάνοντας υπόψη το δημόσιο συμφέρον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης