Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαζαρίδης (ΝΔ): Ο Τσίπρας θα αναγκαστεί να αποδράσει πριν εξαϋλωθεί το κόμμα του

Λαζαρίδης (ΝΔ): Ο Τσίπρας θα αναγκαστεί να αποδράσει πριν εξαϋλωθεί το κόμμα του
"H μνημονιακή εποχή επομένως θα συνεχιστεί, δυστυχώς για τον τόπο μας, και μετά τον Αύγουστο", ανέφερε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυρ. Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης
Ο κ. Τσίπρας «θα αναγκαστεί να αποδράσει, πριν εξαϋλωθεί το κόμμα του και πριν συνειδητοποιήσουν οι πολίτες ότι η δήθεν καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια είναι άλλη μια απάτη», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Kontra news", ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυρ. Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης.
Όπως σημειώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά «ο κ. Τσίπρας θέλει να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του Μαξίμου όσο παραπάνω μπορεί.
Είναι, όμως, βέβαιο πως θα αναγκαστεί να αποδράσει, πριν εξαϋλωθεί το κόμμα του και πριν συνειδητοποιήσουν οι πολίτες ότι η δήθεν καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια είναι άλλη μια απάτη».
Κατά τον ίδιο, «η αλήθεια είναι πως τον Αύγουστο θα τελειώσει η δανειακή σύμβαση, αλλά θα συνεχιστεί η επιβολή μνημονιακών μέτρων.
Και η δημοσιονομική εποπτεία.
 Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, έχουν ψηφίσει για το 2019 και το 2020 πολύ επώδυνα - ιδίως για τους πιο αδύναμους - μέτρα, που ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ.
Επέβαλαν επιπλέον περικοπές συντάξεων και νέα μείωση του αφορολόγητου, εξαιτίας των οποίων οι χαμηλόμισθοι θα χάσουν ένα και οι χαμηλοσυνταξιούχοι δύο μηνιάτικα».
Όπως αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης, «η μνημονιακή εποχή επομένως θα συνεχιστεί, δυστυχώς για τον τόπο μας, και μετά τον Αύγουστο.
Ο κ. Τσίπρας θα θελήσει να προλάβει το 2019.
Άλλωστε και η χρονιά που ξεκίνησε θα είναι πιο επώδυνη από το 2017, αφού φέρνει επιπλέον φόρους, αυξήσεις εισφορών και περικοπές κοινωνικών επιδομάτων συνολικού ύψους 1,9 δισ. ευρώ».
Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει πως «πρώτα απ' όλα οφείλουν να συνεννοηθούν ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν να γίνει δεκτή η συνταγματική ονομασία - δηλαδή το όνομα "Μακεδονία" - για το γειτονικό Κράτος.
Χωρίς να συμφωνήσουν ο πρωθυπουργός και οι κορυφαίοι υπουργοί του δεν έχουμε κυβερνητική θέση.
Έπειτα οφείλουν να παρουσιάσουν τη δική τους κοινή πρόταση, αλλά και να πουν τι ακριβώς γίνεται την ώρα αυτή.
Αυτό που κάνει ο κ. Καμμένος να παίζει με τις λέξεις, να δηλώνει πως δεν δέχεται σύνθετη ονομασία ως Αρχηγός Κόμματος και να βρίσκει άριστους τους χειρισμούς του Κοτζιά ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι τουλάχιστον παράδοξο και εξωλογικό.
Με Ιανούς δεν κυβερνιέται ένας τόπος».
Τέλος, για την τουρκική προκλητικότητα έναντι της χώρας μας, ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει ότι αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί «με ψυχραιμία, σύνεση, αλλά και αποφασιστικότητα».
Όπως σημειώνει «δεν έχουμε κανένα λόγο να οξύνουμε το κλίμα, αλλά ούτε και να υποκύπτουμε σε παράνομες και παράλογες αξιώσεις.
Θέλουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα, τη συνεργασία, τον διάλογο, αλλά πάντοτε στο πλαίσιο των αρχών της καλής γειτονίας, του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών».
Προσθέτει πως «δεν πρέπει, βέβαια, να ξεχνούμε πως έχουμε ένα απρόβλεπτο γείτονα.
Ούτε να παραβλέπουμε τα παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης που προσλαμβάνουν ακραίες μορφές στη γείτονα».
«Οφείλουμε να εντοπίζουμε τόσο τους κινδύνους, όσο και τις ευκαιρίες που ξεδιπλώνονται μπροστά μας», τονίζει ο κ. Λαζαρίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης