Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραγκούνης (ΝΔ): Να καταλήξει η κυβέρνηση σε μια κοινή πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Καραγκούνης (ΝΔ): Να καταλήξει η κυβέρνηση σε μια κοινή πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ
"Δεν είναι δυνατόν γι΄ αυτό το πολύ κρίσιμο εθνικό θέμα να υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικές θέσεις στην κυβέρνηση", αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης
Η κυβέρνηση να καταλήξει σε μια κοινή θέση - πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ και να ενημερώσει σχετικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, με συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής.
Όπως σημειώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά «δεν είναι δυνατόν γι΄ αυτό το πολύ κρίσιμο εθνικό θέμα να υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικές θέσεις στην κυβέρνηση, και μάλιστα από τους κατεξοχήν αρμόδιους υπουργούς της», εξηγώντας πως «σε μια τέτοια περίπτωση υπονομεύεται η εθνική προσπάθεια».
Ξεκαθαρίζει δε, πως  «εμείς σε αυτό το θεσμικό αλαλούμ δεν πρόκειται να συμμετέχουμε».
Αναφορικά με την υπόθεση παροχής ασύλου στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς ο κ. Καραγκούνης αναφέρει ότι ενώ ο Άρειος Πάγος απεφάνθη οριστικά και αμετάκλητα για τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία, «η κυβέρνηση ανερυθρίαστα παρενέβη στην απόφαση της ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου ζητώντας την ακύρωση της απόφασής της».
Περαιτέρω, ο κ. Καραγκούνης τονίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τη ΝΔ και προσωπικά του Κυρ. Μητσοτάκη «είναι να πιέσει πολιτικά ώστε να φύγει από την εξουσία όσο το δυνατόν νωρίτερα, η πιο ιδεοληπτική και η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης