Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φανάρι: Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Φανάρι: Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης που ευχήθηκε χρόνια πολλά στον απανταχού ελληνισμό
Με τη γνωστή του μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, η Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων, με παρουσία χιλιάδων πιστών.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πραγματοποίησε τον καθιερωμένο καθαγιασμό των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο τονίζοντας ότι «είναι ευλογία Θεού το ότι φέτος, ήταν περίπου τριάντα αυτοί που έπεσαν στον παγωμένο Κεράτιο για να πιάσουν τον Σταυρό».
«Να είναι καλός ο καιρός να μην φοβάται ο κόσμος να έρχονται και να γιορτάζουμε όλοι μαζί στη μητέρα εκκλησία. Τους περιμένουμε όλους, πάντοτε με αγάπη. Και του χρόνου» είπε στο μήνυμά του.
Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος δήλωσε: «Από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εδώ στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, από το φυσικό και πνευματικό κέντρο της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, με την τελετή των Θεοφανείων αποστέλλεται το μήνυμα του φωτισμού στα εκατομμύρια των Ορθοδόξων ανά τον κόσμο. Εδώ ενώνονται οι παραδόσεις, οι γλώσσες και οι λαοί, αναγνωρίζοντας τη μήτρα και το καταφύγιο της πίστης. Τους εύχομαι ο σκοπός των Φώτων να εκπληρώνεται στον καθένα και να φωτίζονται τα πρόσωπα, αλλά και το γένος. Χρόνια πολλά στον απανταχού ελληνισμό, με περισσότερη αισιοδοξία για τη νέα χρονιά, δεδομένων των προόδων που έχουμε κάνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης