Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Xi Jinping έθεσε τον στρατό της Κίνας σε κατάσταση υψίστης πολεμικής ετοιμότητας

Ο Xi Jinping έθεσε τον στρατό της Κίνας σε κατάσταση υψίστης πολεμικής ετοιμότητας
Ο  Xi ενημέρωσε ζήτησε από τους Κινέζους στρατηγούς να συνεχίσουν να βελτιώνουν τον εξοπλισμό τους, την τακτική, την τεχνολογία και την ετοιμότητα μάχης
Να είναι έτοιμοι για πόλεμο και να μη φοβούνται τον θάνατο προέτρεψε τους Κινέζους στρατιώτες ο πρόεδρος της αχανούς αυτής χώρας και οικονομικής υπερδύναμης Xi Jinping σε μία σπάνια δήλωση τέτοιου ύφους στην οποία προέβη χθες (5/1/2018).
Την ώρα μάλιστα, που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ολοένα και πιο έντονα στην περιοχή του Ειρηνικού και της ανατολικής Ασίας ο Xi άρχισε την ομιλία του στους στρατιωτικούς με μια ζοφερή προειδοποίηση, καθώς η Κίνα και άλλες χώρες θα προετοιμαστούν για ένα ταραγμένο 2018.
Οι στρατιώτες της Κίνας «δεν πρέπει να φοβούνται ούτε την κακομεταχείριση ούτε το θάνατο», δήλωσε ο Χί σε χιλιάδες στρατιώτες κατά τη διάρκεια επιθεώρησης στην Κεντρική Διοίκηση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού στη βόρεια επαρχία Χεμπέι, σύμφωνα με επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Ο  Xi ενημέρωσε ζήτησε από τους Κινέζους στρατηγούς να συνεχίσουν να βελτιώνουν τον εξοπλισμό τους, την τακτική, την τεχνολογία και την ετοιμότητα μάχης.
Τόνισε επίσης, την ανάγκη να δημιουργηθεί μια «ισχυρή δύναμη που είναι πάντα έτοιμη για τη μάχη, ικανή να πολεμήσει και να κερδίσει σίγουρα προκειμένου να εκπληρώσει τα καθήκοντα του Κόμματος και του λαού στη νέα εποχή».
Τα τελευταία χρόνια, ο Xi έχει εγκαινιάσει μια περίοδο εκσυγχρονισμού του στρατού της Κίνας, που ανησυχεί τόσο για την Ασία όσο και για τις ΗΠΑ.
Ο Xi πέρα από πρόεδρος  είναι επίσης επικεφαλής της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος και αρχηγός των δύο εκατομμυρίων στρατιωτών της Κίνας.
Τον Οκτώβριο 2017, ο ίδιος υποστήριξε, πως είναι ο ισχυρότερος ηγέτης στην Κίνα, εδώ και δεκαετίες.
Τα τοπικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επιθεώρηση των ενόπλων δυνάμεων και η ομιλία του Κινέζου προέδρου ήταν η πρώτη αυτού του είδους.
Ο Xi δήλωσε ότι ο στόχος του κινεζικού στρατού είναι να γίνει  η μεγαλύτερη υπερδύναμη μέχρι το 2050.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης