Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική εμπλοκή στην προεκλογική εκστρατεία στο Μεξικό, διαπιστώνει ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ

Ρωσική εμπλοκή στην προεκλογική εκστρατεία στο Μεξικό, διαπιστώνει ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ
Οι Μεξικανοί θα ψηφίσουν την 1η Ιουλίου 2018 για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο, τη γερουσία κυβερνήτες και αξιωματούχους σε ολόκληρη τη χώρα
Οι ΗΠΑ έχουν διαπιστώσει κάποιες «αρχικές ενδείξεις» ρωσικής «εμπλοκής, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας» στην προεκλογική εκστρατεία του Μεξικού, σύμφωνα με τον Αμερικανό σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, H.R. McMaster.
Ο McMaster προέβη στη δήλωση αυτή όταν ρωτήθηκε για τη Ρωσία κατά τη διάρκεια μίας εκδήλωσης στα μέσα Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Jamestown στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το μεξικανικό περιοδικό Reforma. Ο McMaster ανέφερε την «αποσταθεροποιητική συμπεριφορά» της Ρωσίας στο Μεξικό και αλλού αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες.
«Για παράδειγμα, με τη Ρωσία ανησυχούμε όλο και περισσότερο με αυτές τις εξελιγμένες εκστρατείες εμπλοκής  και παραπληροφόρησης και προπαγάνδας, τη χρήση εργαλείων του κυβερνοχώρου» δήλωσε ο McMaster, σύμφωνα με το Business Insider.
«Όπως έχετε διαπιστώσει, αυτή είναι μια πολύ εξελιγμένη προσπάθεια να υπονομευθούν δημοκρατικές κοινωνίες  και να προκληθούν κρίσεις εμπιστοσύνης αλλά και να αντιμετωπίσει προβλήματα η Ευρώπη», συνέχισε ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας.
«Το είδατε αυτό πιο πρόσφατα με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας στην Ισπανία, για παράδειγμα», δήλωσε ο McMaster.
«Βλέπετε στην πραγματικότητα τα πρώτα σημάδια της στην προεκλογική εκστρατεία του Μεξικού ήδη», τόνισε.
Οι Μεξικανοί θα ψηφίσουν την 1η Ιουλίου 2018 για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο, τη γερουσία κυβερνήτες και αξιωματούχους σε ολόκληρη τη χώρα.
Αναλυτές και κρατικοί αξιωματούχοι στο Μεξικό έχουν επίσης εκφράσει την ανησυχία τους για πιθανή ρωσική ανάμειξη στην εκλογική διαδικασία του καλοκαιριού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης