Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Επιβεβαιώθηκε επίσημα ο ανασχηματισμός που ετοιμάζει η May - Aλλαγές στα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας

Guardian: Επιβεβαιώθηκε επίσημα ο ανασχηματισμός που ετοιμάζει η May - Aλλαγές στα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας
Αμετακίνητοι οι υπουργοί Οικονομικών, Εξωτερικών και Brexit
H Theresa May θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό του υπουργικού της συμβουλίου και των "μικρότερων" υπουργών της αυτή την εβδομάδα, όπως επιβεβαίωσε και η Downing Street 10, γράφει ο Guardian.
Οι πλέον ευάλωτοι και υποψήφιοι για αντικατάσταση είναι η γραμματέας εκπαίδευσης Justin Greening και ο πρόεδρος του κόμματος Σερ Patrick McLoughlin.
Η Dowing Street αρνήθηκε να σχολιάσει πιθανές αλλαγές που θα γίνουν στην κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson, o καγκελάριος Philip Hammond, ο γενικός γραμματέας του Brexit David Davis και η υπουργός Στέγασης Amber Rudd θα διατηρήσουν τις θέσεις τους.
Η φημολογία θέλει να είναι υποψήφιοι για αποχώρηση και ο υπουργός Εργασίας Greg Clark, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Andrea Leadsom.
Eίναι γνωστό ότι η πρωθυπουργός θέλει να αντικαταστήσει και τον στενό φίλο και συνεργάτη της Damian Green, καθώς ο ίδιος πιέστηκε να παραιτηθεί τον Δεκέμβριο του 2017.
Η παραίτησή του είχε ζητηθεί όταν ανακαλύφθηκε πορνογραφικό υλικό στον υπολογιστή του στη Βουλή των Κοινοτήτων, μετά από έφοδο και έρευνα της αστυνομίας.
Είναι ο τρίτος υπουργός που πιέζεται να παραιτηθεί μετά τον Σερ Michael Fallon και τον Priti Patel.
Το Σάββατο 6/1 το βράδυ, η May υποστήριξε ότι θα αντικαταστήσει τον Green με τον υπουργό Υγείας Jeremy Hunt, αν και αυτή η αλλαγή μπορεί να καθυστερήσει λόγω της κρίσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).
O Boris Johnson για τον οποίο είχε επίσης ακουστεί ότι είναι επισφαλής η θέση του, παρουσιάζεται πλέον ακλόνητος.
Αρκετές αλλαγές μπορεί να γίνουν και σε χαμηλότερες υπουργικές θέσεις την Τρίτη 9/1, με τη May να σχεδιάζει να προωθήσει νεότερους σε ηλικία βουλευτές σε κυβερνητικούς ρόλους.
Μεταξύ άλλων αναμένεται να αναβαθμιστεί και ο Dominic Raab από το υπουργείο Δικαιοσύνης και να αντικαταστήσει τον Brandon Lewis στο υπουργείο Μετανάστευσης, όπως έγραψε η Sunday Telegraph.
Ο πρώην αξιωματικός James Cleverly προορίζεται επίσης για έναν ανώτερο ρόλο μέσα στο κόμμα.
Ανάμεσα στους βουλευτές του 2015 που θα πάρουν προαγωγή είναι και οι Suella Fernadez, επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομάδας έρευνας του κόμματος και Seema Kennedy, ιδιωτική γραμματέας του Κοινοβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης