Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Παραλογισμός για την Τουρκία να βάλει πρακτικά εμπόδια και να δημιουργήσει τετελεσμένα στην κυπριακή ΑΟΖ

Βίτσας: Παραλογισμός για την Τουρκία να βάλει πρακτικά εμπόδια και να δημιουργήσει τετελεσμένα στην κυπριακή ΑΟΖ
O αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας,  Δ. Βίτσας, xαρακτήρισε ως πολυεπίπεδη τη συνεργασία Αθήνας – Λευκωσίας
Θα ήταν παραλογισμός η τουρκική ηγεσία να βάλει πρακτικά εμπόδια και να επιχειρήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα στο θαλάσσιο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Κληθείς να απαντήσει για την αντίδραση της Αθήνας στο ενδεχόμενο εμφάνισης του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου "Deepsea Metro II" στην περιοχή, εκτίμησε η Άγκυρα «δεν θα ρισκάρει να εισπράξει μια ήττα", ενώ σημείωσε ότι η Κύπρος είναι θωρακισμένη από το διεθνές δίκαιο και "από ένα τυχόν τουρκικό τυχοδιωκτισμό ο μόνος χαμένος θα είναι η ίδια Τουρκία".
Ακόμη, ανέφερε ότι "η επίλυση του Κυπριακού πράγματι είναι διακαής πόθος του λαού της Κύπρου, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, και κατέχει υψηλή θέση στις προτεραιότητές μας, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς", και συμπλήρωσε πως "πρέπει κάποτε η τουρκική πλευρά να συνειδητοποιήσει ότι η στασιμότητα δεν οδηγεί πουθενά, πολύ περισσότερο που τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού, παρά το χρόνο που έχει περάσει, δεν έχουν γίνει αποδεκτά από τη διεθνή κοινότητα".
Ο ίδιος Χαρακτήρισε ως πολυεπίπεδη τη συνεργασία Αθήνας – Λευκωσίας.
Σημειώνεται ότι ο κ. Βίτσας πραγματοποιεί επίσκεψη την Κύπρο και μάλιστα την Τρίτη 9/1 θα παραστεί στην τελετή παραλαβής των λειψάνων πεσόντων της ακταιωρού "Φαέθων", για επαναπατρισμό τους στην Ελλάδα.
Για τον επαναπατρισμό των λειψάνων, σημείωσε  ότι πρόκειται για μια αποστολή με έντονο συναισθηματικό φορτίο, καθώς "εκπληρώνουμε μια υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας προς τους ανθρώπους αυτούς που έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης