Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στον αέρα η διάσωση του Mega ελέω DG Comp και περιεχομένου της συμφωνίας με τις τράπεζες

tags :
Στον αέρα η διάσωση του Mega ελέω DG Comp και περιεχομένου της συμφωνίας με τις τράπεζες
Τελευταία προθεσμία σήμερα για την απάντηση της DG Comp-Το περιεχόμενο της συμφωνίας με τις τράπεζες που απειλείται αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός από το ΣτΕ-Ο παραλογισμός ΕΣΡ που ζητά πόθεν έσχες που δεν υπάρχουν
Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή μέρα για τη διάσωση του Mega καθώς μέχρι αργά την Παρασκευή το βράδυ δεν είχε φτάσει απάντηση από την DG Comp στο αίτημα των τραπεζών για παροχή νέας χρηματοδότησης στο πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας.
Έτσι αν και σήμερα δεν φτάσει απάντηση ή η απάντηση είναι αρνητική η προσπάθεια διάσωσης του τηλεοπτικού σταθμού θα τερματιστεί πρόωρα. Την ίδια στιγμή ακόμα και αν η απάντηση της DG Comp είναι θετική προκύπτει μείζον ζήτημα από τους ίδιους τους όρους της συμφωνίας διάσωσης με τις τράπεζες.
Συγκεκριμένα απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει ληφθεί άδεια από τη νέα εταιρία η οποία θα απορροφήσει το ενεργητικό και τμήμα του παθητικού της Τηλέτυπος. Αν υποτεθεί ότι όλα κυλήσουν καλώς , πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για τις άδειες και η εταιρία λάβει άδεια το ερώτημα είναι τι θα συμβεί αν τελικά η προσφυγή των τηλεοπτικών σταθμών στο ΣτΕ οδηγήσει σε ακύρωση του διαγωνισμού για τις άδειες.
Με βάση τη συμφωνία το Mega δεν θα έχει άδεια και κατ επέκταση η συμφωνία θα καταστεί άκυρη με αποτέλεσμα την αναβίωση των απαιτήσεων των τραπεζών.
Οι τράπεζες πάντως δεν αποκλείεται να τροποποιήσουν τη θέση τους ώστε να προβλέπεται τι θα συμβεί σε περίπτωση ακύρωσης του διαγωνισμού χωρίς ωστόσο να έχουν βρει λύση μέχρι στιγμής. Και αυτό διότι η άδεια θα διεκδικηθεί από μια νέα εταιρία στην οποία θα εισφερθεί η περιουσία του τηλεοπτικού σταθμού με το ερώτημα να πλανάται τι θα γίνει αν η νέα εταιρία δεν έχει άδεια και ουσιαστικά το παλιό Mega  θα μπορεί να εκπέμπει αλλά θα είναι χωρίς περιουσιακά στοιχεία.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι παρά τις αβεβαιότητες στο Mega προετοιμάζονται πυρετωδώς για την κατάθεση αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106β με στόχο αυτή να γίνει σήμερα.
Από την άλλη πλευρά την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να κριθεί αν θα δοθεί προσωρινή διαταγή να παγώσει ο διαγωνισμός μετά την προσφυγή των τηλεοπτικών σταθμών. Η πιθανότητα έκδοσης μιας τέτοιας διαταγής θα πρέπει να θεωρείται πολύ μικρή και σε μια τέτοια περίπτωση η απόφαση επί της προσφυγής θα εκδοθεί περί το Σεπτέμβριο μέσω της διενέργειας της τακτικής διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων στο ΣτΕ. Υπό αυτές τις συνθήκες ο διαγωνισμός για τις άδειες θα προχωρήσει κανονικά με ανοικτό το ενδεχόμενο να ακυρωθεί ενώ θα έχουν δοθεί οι άδειες και θα έχει απαγορευτεί να εκπέμπουν σε όσους δεν θα έχουν λάβει άδεια.
Εν τω μεταξύ εντύπωση προκαλεί διευκρινιστική απάντηση του ΕΣΡ σε ερώτημα των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες σχετικά με το αν έχουν υποχρέωση να καταθέσουν αντίγραφα των δηλώσεων πόθεν έσχες. Το ΕΣΡ απάντησε καταφατικά παρά το γεγονός ότι με απόφαση του ΣτΕ κρίθηκε μη σύννομη η διαδικασία υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες για το 2015 και το 2016. Έτσι θα έχουμε το φαινόμενο κατάθεσης αντιγράφεων δηλώσεων που θεωρείται ότι δεν έχουν καμία ισχύ και ταυτόχρονα κατά το ΣτΕ περιλαμβάνουν στοιχεία τα οποία θα πρέπει να καταστραφούν άμεσα για λόγους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης