Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Αύξηση των επιτοκίων τρεις φορές το 2018 από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ

Williams (Fed):  Αύξηση των επιτοκίων τρεις φορές το 2018 από την  κεντρική τράπεζα των  ΗΠΑ
Ο Williams περιέγραψε την κατάσταση της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο με τα πιο ρόδινα χρώματα
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές το 2018, δεδομένου ότι η ήδη ισχυρή αμερικανική οικονομία θα ενισχυθεί από τις φορολογικές περικοπές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο John Williams σε συνέντευξή του.
Ο Williams περιέγραψε την κατάσταση της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο με τα πιο ρόδινα χρώματα ενώ προέβλεψε ότι, η ανεργία θα μειωθεί το 2018 στο 3,7% χωρίς κάποια επίπτωση στον πληθωρισμό ενώ οι περισσότεροι συνάδελφοί του τοποθετούν το σχετικό ποσοστό στο 4,1%.
Τα σχόλια αυτά του Williams, αποτυπώνουν τη βεβαιότητα της Fed για την πολιτική της μετά από ένα έτος σταδιακής σύσφιξης, ακόμη και έπειτα από την  έγκριση του νομοσχεδίου φορολογικών περικοπών ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Είμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση, η οικονομία αναπτύσσεται και όλοι αναμένουν από εμάς να αυξήσουμε τα επιτόκια σταδιακά», δήλωσε ο Williams.
Η αμερικανική κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια τρεις φορές το 2017, ως ανταπόκριση στην έντονη ανάπτυξη και την πτώση της ανεργίας, παρά τον ισχνό πληθωρισμό και την αποτυχία επίτευξης του στόχου του 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης