Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο +0,16% και τα 67,73 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο +0,16% και τα 67,73 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,23% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,58 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Δεύτερα (8/1) το πετρέλαιο, μετά την πτώση που κατέγραψε κατά το κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας, δεχόμενο ώθηση από την ελαφρά μείωση των εξεδρών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, περί τις 9:09 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,16% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,73 δολ. ανά βαρέλι, παραμένοντας σε κοντινή απόσταση από τα 68,27 δολ. ανά βαρέλι στα οποία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, και τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2015.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,23% στα 61,58 δολ. ανά βαρέλι, παραμένοντας επίσης κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2015, και συγκεκριμένα στα 62,21 δολ. ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2018, οι εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά πέντε, με τον αριθμό τους να ανέρχεται πλέον στις 742 συνολικά.
Ωστόσο, οι αναλυτές αναμένουν ότι η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει πολύ σύντομα το φράγμα των 10 εκατ. βαρελιών ημερησίως, πλησιάζοντας τα αντίστοιχα επίπεδα παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας.
«Οι τρέχοντες τιμές του αμερικανικού αργού βρίσκονται σε ένα εύρος το οποίο αναμένεται να προσεκλύσει μεγαλύτερη παραγωγή σχιστολιθικού», τόνισε ο αναλυτής της CMC Markets στο Σίδνεϊ, Ric Spooner.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης