Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι τιμές κατοικιών, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2017

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι τιμές κατοικιών, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2017
Η ετήσια αύξηση στις τιμές κατοικιών της Μεγάλης Βρετανία για το δ' τρίμηνο του 2017 επιβραδύνθηκε στο +2,7%
Πτώση σημειώθηκε στην τιμές κατοικιών στη Μεγάλη Βρετανία τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (8/1) στοιχεία που παρείχε η τράπεζα Halifax, γεγονός που αποτελεί την πρώτη πτώση από τον Ιούνιο του περασμένου έτους.
Ειδικότερα, οι τιμές υποχώρησαν κατά -0,6% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, επιβραδύνοντας την ετήσια άνοδο του τετάρτου τριμήνου του προηγούμενου έτους στο +2,7%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να διαμορφωθεί στο +3,3%.
Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο η ετήσια άνοδος είχε διαμορφωθεί στο +3,9%, ενώ τον Οκτώβριο του 2017 βρισκόταν στο +4,5%, με την μέση τιμή μίας κατοικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο να ανέρχεται πλέον στις 225.021 στερλίνες κατά μέσο όρο.
«Η αγορά κατοικιών το 2017 ακολούθησε παρόμοιο πρότυπο με το προηγούμενο έτος, καθώς η αύξηση στις τιμές κατοικιών επιβραδύνθηκε, ενώ η οικοδομική δραστηριότητα, οι ολοκληρωμένες πωλήσεις και οι εκγρίσεις στεγαστικών δανείων για την αγορά κατοικίας παρέμειναν σταθερές», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Halifax, Russell Galley.
Ο ίδιος αποδίδει τη σχετική εξέλιξη στις πιέσεις που παρατηρούνται στην αύξηση των πραγματικών μισθών, καθώς και στη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από την οικονομία που έχει επιφέρει το Brexit.
Ωστόσο, για το 2018 ο Galley εκτιμά ότι οι τιμές κατοικιών θα συνεχίσουν να αυξάνονται, με την άνοδο να ενδέχεται να φτάσει έως και στο +3% κατά την ολοκλήρωση του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης