Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φορείς ΑΠΕ: Ισορροπημένη η απόφαση της ΡΑΕ για το ΕΤΜΕΑΡ

tags :
Φορείς ΑΠΕ: Ισορροπημένη η απόφαση της ΡΑΕ για το ΕΤΜΕΑΡ
Οι εκτιμήσεις είναι καλά τεκμηριωμένες και επιτρέπουν τη λελογισμένη μείωση της επιβάρυνσης των καταναλωτών όλων των κατηγοριών αλλά και των προμηθευτών
Θετικά σχολιάζουν τις εκτιμήσεις της ΡΑΕ σε σχέση με τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς ηλεκτρισμού για το 2018 κύκλοι της αγοράς των ΑΠΕ, με αφορμή την έκδοση της πρόσφατης απόφασης της Αρχής για τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ.
Επισημαίνουν ότι οι εκτιμήσεις αυτές είναι καλά τεκμηριωμένες και επιτρέπουν τη λελογισμένη μείωση της επιβάρυνσης των καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακοί, εμπορικοί, βιομηχανικοί, κλπ) αλλά και των προμηθευτών, χωρίς να κινδυνεύει άμεσα με  δημιουργία νέων ελλειμμάτων ο Ειδικός Λογαριασμός ΑΠΕ (Ε.Λ.ΑΠΕ) του ΛΑΓΗΕ.
Εκφράζουν όμως  την  άποψη  ότι  οι ελαφρύνσεις αυτές θα είναι διατηρήσιμες και ότι θα αποφευχθεί  ο κίνδυνος δημιουργίας νέων ελλειμάτων του Ε.Λ. ΑΠΕ τα αμέσως επόμενα χρόνια μόνον υπό την προϋπόθεση της διαμόρφωσης και θεσμοθέτησης ολοκληρωμένων, εφαρμόσιμων και δίκαιων προτάσεων για την αντικατάσταση της λεγόμενης «Χρέωσης Προμηθευτών», που αποτελεί  νέα μνημονιακή υποχρέωση.
Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα κρίσιμη και σύνθετη πρόκληση όχι μόνο για τις αρμόδιες Πολιτειακές Αρχές αλλά και για όλους τους συμμετέχοντες στην αγορά και τους συλλογικούς εκπροσώπους τους, που οφείλουν να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις σε εποικοδομητικό κλίμα, ξεπερνώντας στενές συντεχνιακές αντιλήψεις και μυωπικές προσεγγίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης