Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ΟΠΕΚ δεν θα «απαντήσει» στις μικρές και βραχυπρόθεσμες διαταραχές στην αγορά πετρελαίου

Ο ΟΠΕΚ δεν θα «απαντήσει» στις μικρές και βραχυπρόθεσμες διαταραχές στην αγορά πετρελαίου
Οι διαταραχές στην παραγωγή πετρελαίου λόγω της Βενεζουέλας δεν θα επηρεάσει την απόφαση του ΟΠΕΚ 
Ο ΟΠΕΚ παρακολουθεί την αναταραχή στο Ιράν όπως και την οικονομική κρίση στη Βενεζουέλα αλλά θα αυξήσει την παραγωγή μόνο εάν υπάρχει σημαντικές και παρατεταμένης διακοπές στην παραγωγή από αυτές τις χώρες.
Αυτό δήλωσε αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας.
Τα οικονομικά προβλήματα της Βενεζουέλας έχουν επηρεάσει την παραγωγή πετρελαίου από τη χώρα, που σχεδόν σε χαμηλά 30ετίας, αλλά η παραγωγή του Ιράν δεν έχει επηρεαστεί από το κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Οι traders λένε ότι οι πολιτικές εντάσεις στο Ιράν, ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, έχει οδηγήσει τις τιμές υψηλότερα.
Επισημαίνεται ότι η Σαουδική Αραβία, ο de facto επικεφαλής του ΟΠΕΚ, θέλει οι τιμές του πετρελαίου να ξεπεράσουν τα 60 δολ. ανά βαρέλι, ώστε να ενισχυθεί η αξία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Aramco ενόψει της αρχικής δημόσιας προσφοράς αργότερα φέτος (2018) και για να μειωθεί το χάσμα στον κρατικό προϋπολογισμό.
«Ακόμα κι αν υπήρχε διαταραχή στην παραγωγή (από το Ιράν ή τη Βενεχουέλα) ο ΟΠΕΚ δεν θα αυξήσει την παραγωγή» δήλωσε ο αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αγορά πετρελαίου βαδίζει στον δρόμο της εξισορρόπησης, αλλά μέχρι στιγμής τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου παραμένουν άνω του 5ετούς μέσου όρου και χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνος για να εκμηδενιστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης