Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά στα υψηλά 3ετίας επέστρεψε το πετρέλαιο - Στα 61,74 δολ. ανά βαρέλι το αργό

Κοντά στα υψηλά 3ετίας επέστρεψε το πετρέλαιο - Στα 61,74 δολ. ανά βαρέλι το αργό
Το Brent ενισχύεται κατά +0,31% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,83 δολ. ανά βαρέλι
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει κατά την έναρξη της εβδομάδα το πετρέλαιο, καθώς η πτώση στις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ και το θετικό κλίμα στις τάξεις των επενδυτών εξακολουθεί να παρέχει ώθηση στον μαύρο χρυσό.
Ειδικότερα, περί τις 2:30 μ.μ. το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +0,49% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,74 δολ. ανά βαρέλι, παραμένοντας κοντά στη ζώνη των 62 δολ. ανά βαρέλι, στα οποία είχε να βρεθεί από τον Δεκέμβριο του 2014.
Παράλληλα, το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,31% στα 67,83 δολ. ανά βαρέλι, ανακάμπτοντας από την σημαντική πτώση -0,7% που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή (5/1).
Ακόμα και με τις απώλειες που σημείωσε το πετρέλαιο την Παρασκευή, τόσο το αργό όσο και το Brent κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο της τάξεως του +1,7% και +1,1% αντίστοιχα, μετά την έβδομη συνεχόμη πτώση που καταγράφηκαν στα αποθέματα αμερικανικού αργού, καθώς και λόγω των συνεχιζόμενων εσωτερικών εντάσεων στο Ιράν.
Σημειώνεται ότι για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2018, οι εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά πέντε, με τον αριθμό τους να ανέρχεται πλέον στις 742 συνολικά, γεγονός που υποδεικνύει ότι η παραγωγή στις ΗΠΑ θα μπορούσε να καταγράψει επιβράδυνση κατά το προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι τρέχοντες συνθήκες θα συνεχίσουν να ενισχύουν τις τιμές του μαύρου χρυσού, μέχρι η διαφοροποίηση των παραγόντων που επηρεάζουν το πετρέλαιο να φέρει την σχετική διόρθωση στις τιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης