Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών η Wall Street

Phoenix Capital: Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών η Wall Street
Η κεφαλαιοποίηση της Wall Street φθάνει στο 144,14% του αμερικανικού ΑΕΠ
Την άποψη ότι η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη φούσκα της ιστορίας της, τονίζει σε report της η Phoenix Capital.
Όπως υπογραμμίζει ένας από τους αγαπημένους τρόπου του Warren Buffett για να «μετρά» την αποτίμηση των μετοχών είναι το επίπεδο που φθάνει η κεφαλαιοποίηση της αγοράς ως ποσοστό επί του αμερικανικού ΑΕΠ.
Αυτόν τον τρόπο μέτρησης χρησιμοποίησε ο Buffett, όταν αποφάσισε να αποφύγει να επενδύσει σε τεχνολογικές μετοχές, γεγονός που τον βοήθησε να αποφύγει τη φούσκα της υψηλής τεχνολογίας στις αρχές του 2000.
Αυτή τη στιγμή, βάσει επίσημων στοιχείων, η κεφαλαιοποίηση της Wall Street φθάνει στο 144,14% του αμερικανικού ΑΕΠ, δηλαδή είναι υψηλότερη (ως % ποσοστό) από την αντίστοιχη που καταγράφηκε λίγο πριν το ξέσπασμα της τεχνολογικής φούσκας τον Μάρτιο του 2018.
Παράλληλα προσθέτει ότι η πορεία της αμερικανικής αγοράς δεν συνδέεται με αυτήν της οικονομίας, αλλά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει ασκήσει η Fed, η οποία δημιουργεί φούσκες από το 2008 έως και σήμερα και κυρίως στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα.


 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης