Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ανασχηματισμό ανακοίνωσε η May - Ο Brandon Lewis στην ηγεσία των Συντηρητικών

Βρετανία: Ανασχηματισμό ανακοίνωσε η May - Ο Brandon Lewis στην ηγεσία των Συντηρητικών
Σε ανασχηματισμό του υπουργικού της συμβουλίου προέβη η Theresa May
Σε ανασχηματισμό του υπουργικού της συμβουλίου προέβη η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, ελπίζοντας να αναζωογονήσει την παράταξή της, που έχει δεχτεί πλήγμα από τις διαμάχες γύρω από το Brexit.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα (08/01/2018), ο Brandon Lewis θα αναλάβει την ηγεσία των Συντηρητικών, σε αντικατάσταση του Patrick McLoughlin, ενώ θα αναλάβει και θέση υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου.
Ο Lewis ήταν μέχρι σήμερα υφυπουργός Μετανάστευσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανασχηματισμός ξεκίνησε με μια γκάφα των Συντηρητικών που ανακοίνωσαν στον λογαριασμό τους στο Twitter ότι ο υπουργός Μεταφορών, Chris Grayling, αναλαμβάνει επικεφαλής του κόμματος, ενώ αμέσως μετά διέγραψαν το μήνυμα.
Ο David Lidington διορίστηκε ως υπουργός Επικρατείας, ένας ρόλος που βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στα… παρασκήνια, υποστηρίζοντας την πρωθυπουργό και όντας υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία της κυβέρνησης.
Ο Lidington αντικαθιστά τον Damian Green, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Δεκέμβριο, αλλά δεν αναλαμβάνει τον πρόσθετο τίτλο του πρώτου Υπουργού, που κατέστησε τον Green de facto αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
Ο ανασχηματισμός αυτός ήταν ουσιαστικά υποχρεωτικός για τη May, μετά την παραίτηση του Green, ο οποίος παραδέχτηκε δημοσίως ότι είπε ψέματα για το πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του στο κοινοβούλιο.
Oι υπουργοί Brexit, David Davis, Εξωτερικών, Boris Johnson, Οικονομικών, Philip Hammond, και Εσωτερικών, Amber Rudd, παρέμειναν στις θέσεις τους.
Εν τω μεταξύ, ο James Brokenshire, υπουργός αρμόδιος για θέματα Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το αξίωμά του, για λόγους υγείας.
Αργότερα σήμερα και αύριο Τρίτη αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του αλλά και οι μετακινήσεις ή διορισμοί πολιτικών σε άλλα υπουργεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης