Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bespoke Investment: Μόνο οι χρηματιστηριακές αγορές Σουηδίας και Ταϊβάν δεν είναι υπερτιμημένες

tags :
Bespoke Investment: Μόνο οι χρηματιστηριακές αγορές Σουηδίας και Ταϊβάν δεν είναι υπερτιμημένες
Πολύ ακριβές οι μετοχές στην πλειοψηφία των χρηματιστηρίων, παγκοσμίως, σύμφωνα με την Bespoke Investment Group
Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές διένυσαν μία εξαιρετική χρονιά το περασμένο έτος, με συνεχόμενη άνοδο -ο συνολικής δείκτης της MSCI έκλεισε ανοδικά και τους 12 μήνες, για πρώτη φορά στην ιστορία!- και ισχυρές αποδόσεις, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ενδεικτικά, οι δείκτες Dow Jones Industrial Average, S&P 500 και Nasdaq ενισχύθηκαν το 2017 κατά 26%, 20% και 29,6%, αντίστοιχα.
Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένοι που εκτιμούν πως το επίπεδο της ανόδου, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν δικαιολογείται με βάση τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη.
Μερικοί εξ’ αυτών είναι και οι αναλυτές της Bespoke Investment Group, οι οποίο, αφού εξέτασαν τις επιδόσεις σε 35 χρηματιστήρια παγκοσμίως (με βάση τα ETFs, Exchange-Traded Fund) -δεν συμπεριλαμβάνεται το Χρηματιστήριο Αθηνών-, κατέληξαν στο γεγονός ότι μόνο οι μετοχές σε Σουηδίας και Ταϊβάν δεν είναι υπερτιμημένες.
Μεταξύ άλλων, στα υπόλοιπα 33 χρηματιστήρια η Bespoke διαπιστώνει ότι οι δείκτες διαπραγματεύονται με μία τυπική απόκλιση άνω του -κινητού- μέσου όρου των προηγούμενων 50 συνεδριάσεων.
Σε αντίθετο κλίμα, κανένα από τα χρηματιστήρια που εξετάστηκαν δε θεωρήθηκε υποτιμημένο.
«Όταν αρχίσετε να βλέπετε τα πράγματα στην κόκκινη ζώνη (στον παρακάτω πίνακα), σημαίνει ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τοποθετήσετε κεφάλαια σε μετοχές, τουλάχιστον από μια βραχυπρόθεσμη προοπτική», σημειώνεται.
Περισσότερες από 20 χρηματιστηριακές αγορές βρίσκονται στη λεγόμενη «κόκκινη ζώνη» της Bespoke, μεταξύ των οποίων και πολλές ευρωπαϊκές, όπως η Πολωνία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ολλανδία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης