Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε ιστορικά χαμηλά «βυθίζεται» η παραγωγή άνθρακα στις ΗΠΑ

Σε ιστορικά χαμηλά «βυθίζεται» η παραγωγή άνθρακα στις ΗΠΑ
Σε ιστορικά χαμηλά «βυθίζεται» η παραγωγή άνθρακα στις ΗΠΑ
Το έθνος «άνθρακα» που ονειρεύεται ο αμερικανός πρόεδρος D. Trump, όπως είχε δηλώσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αντιμετώπισε ένα πολύ δύσκολο 2017, όπου στο τέλος τους, η παραγωγή άνθρακα των ΗΠΑ βυθίστηκε σε ιστορικά χαμηλά την τελευταία εβδομάδα του 2017, καθώς οι διακοπές των Χριστουγέννων και οι χαμηλές θερμοκρασίες προστέθηκαν στις μακροπρόθεσμες πτωτικές τάσεις που κυριαρχούν στη βιομηχανία άνθρακα.
Οι ανθρακωρύχοι εξήγαγαν περίπου 10,5 εκατομμύρια τόνους άνθρακα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 30 Δεκεμβρίου 2017, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Η παραγωγή ήταν μειωμένη κατά 28% από την ίδια εβδομάδα του 2016 και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1992.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, η εβδομαδιαία παραγωγή άνθρακα μειώνεται γενικά στα τέλη του έτους καθώς τα πληρώματα των σιδηροδρόμων και των εξορυκτικών μεταφορών απουσιάζουν με άδειες λόγω των εορτών, δήλωσε ο Matt Preston, αναλυτής της βιομηχανίας άνθρακα στη Wood Mackenzie Ltd.
Αλλά η πτώση ήταν πιο έντονη από ποτέ το 2017 ο κλάδος συνεχίζει να προσπαθεί να ανταγωνιστεί το φυσικό αέριο και σε μικρότερο βαθμό την ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/20180105_coal.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης