Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στα 306 δισ. δολάρια το κόστος των καταστροφών από φυσικά φαινόμενα το 2017

ΗΠΑ: Στα 306 δισ. δολάρια το κόστος των καταστροφών από φυσικά φαινόμενα το 2017
Οι πυρκαγιές και οι τυφώνες Harvey, Maria και Irma συνέβαλαν στο να καταγραφεί το 2017 ως το πιο δαπανηρό έτος
Οι καταστροφές λόγω του καιρού και της αλλαγής του κλίματος κόστισαν στις ΗΠΑ το ποσό ρεκόρ των 306 δισ. δολαρίων το 2017, όπως δήλωσε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2017, η Αμερικανική Εθνική Διοίκηση Ωκεανού και Ατμόσφαιρας (NOAA).
Η έκθεση του ομοσπονδιακού οργανισμού υπογραμμίζει τους οικονομικούς κινδύνους από την αλλαγή του κλίματος, ακόμη και όταν η κυβέρνηση του προέδρου Donald Trump θέτει υπό αμφισβήτηση τις αιτίες και έχει αποσύρει τις ΗΠΑ από το παγκόσμιο σύμφωνο για την καταπολέμησή του.
Η NOAA δήλωσε ότι οι πυρκαγιές και οι τυφώνες Harvey, Maria και Irma συνέβαλαν στο να καταγραφεί το 2017 ως το πιο δαπανηρό έτος.
Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 215 δισ. δολάρια το 2005, όταν οι τυφώνες Κατρίνα, Wilma και Rita χτύπησαν τις ΗΠΑ.
Οι μέσες ετήσιες θερμοκρασίες για τις παρακείμενες ΗΠΑ ήταν 12,3 βαθμούς Κελσίου, υψηλότερες από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα και οι τρίτες θερμότερες από τότε που άρχισε η καταγραφή το 1895, μετά το 2012 και το 2016.
Οι επιστήμονες έχουν μακροπρόθεσμα καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι το διοξείδιο του άνθρακα και οι εκπομπές από τα ορυκτά καύσιμα και τη βιομηχανία, οδηγούν στην αλλαγή του κλίματος, οδηγώντας σε πλημμύρες, ξηρασίες και πιο συχνές ισχυρές καταιγίδες.
Η κυβέρνηση Trump έχει υποσχεθεί να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης