Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Viva.gr: Ανέβασε την προσφορά για το Skroutz.gr άνω των 10 εκατ. ευρώ

tags :
Viva.gr: Ανέβασε την προσφορά για το Skroutz.gr άνω των 10 εκατ. ευρώ
Ο Θεόδωρος Φέσσας … πρότεινε συνεργασία στους ιδρυτές
“Τι θέλεις να κάνουμε το Skroutz - Donald  Duck;”.
Με τη φράση αυτή απάντησε ένας εκ των ιδρυτών του Skroutz. gr στο αφεντικό της  Dionic, ο οποίος να σημειωθεί βλέπει να τους δίνουν προσφορές τη μία καλύτερη από την άλλη για την εξαγορά του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της πλατφόρμας.
Το deal της πώλησης του 50% της πλατφόρμας δεν κλείνει καθώς η «σφήνα» του viva.gr έχει αλλάξει άρδην τα δεδομένα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το αρχικό τίμημα των 10 εκατ. ευρώ έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ώρες με αποτέλεσμα η Dionic να συζητά τη νέα προσφορά και στην ουσία προσπαθεί να τετραγωνίσει το κύκλο λέγοντας στο υπόλοιπο 50% των μετόχων δηλαδή στους ιδρυτές του Skroutz, ότι αξίζετε ..περισσότερο.
Προχθές 5 εκατ. ευρώ χθες 10 εκατ. ευρώ και σήμερα ξεπερνάτε τα 10 εκατ.ευρώ.
Στις βελτιωμένες προσφορές του viva.gr ο ένας εκ των ιδρυτών έριξε στο τραπέζι τη φράση «θα το κάνουμε Donald Duck», δίνοντας σαφές μήνυμα στη διοίκηση της εταιρείας ότι η υπόθεση πρέπει να κλείσει άμεσα και υπέρ των ιδρυτών.
Το bankingnews επικοινώνησε με έναν από τους τρείς ιδρυτές της εταιρείας, ο οποίος απέφυγε να σχολιάσει τις εξελίξεις και τόνισε ότι η υπόθεση είναι ανοικτή.
Ανέφερε ότι η συμφωνία πιθανόν  να  οριστικοποιηθεί προς τα τέλη Ιανουαρίου και μας παρέπεμψε στη διοίκηση της DIonic.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδρυτές του Skroutz έχουν ήδη εξασφαλίσει τραπεζική χρηματοδότηση για το ποσό των 10 εκατ.  ευρώ και επιπλέον κεφάλαια αν χρειασθούν.
Να σημειωθεί ότι η πρώτη προσφορά πώλησης για το 50% της εταιρείας ήταν στα 5 εκατ. ευρώ και διπλασιάστηκε από τη προσφορά της viva.g ,η οποία κατέθεσε νέα προσφορά άνω των 10 εκατ.ευρώ.
Οι ιδρυτές της πλατφόρμας Skroutz gr, Γιώργος Αυγουστίδης, Βασίλης Δήμους και Γιώργος Χατζηγεωργίου, έχουν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό για να αγοράσουν στην ουσία το δημιούργημά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση για συνεργασία κατέθεσε ο Θεόδωρος Φέσσας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ και ιδρυτής της εταιρείας info quest.
Οι ιδρυτές της πλατφόρμας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα αλλά το κλειδί των εξελίξεων το κρατά ουσιαστικά η Dionic που είναι ο πωλητής.
Ρόλο στις εξελίξεις έχει και η πιστώτρια τράπεζα Eurobank η οποία στην ουσία τις προκάλεσε, καθώς υποχρέωσε τα η διοίκηση της εταιρείας να ρευστοποιήσει τις συμμετοχές της για την αντιμετώπιση του δανειακού της χαρτοφυλακίου στο οποίο περιλαμβάνονταν και το 50% του Skroutz.gr.
Η βελτιωμένη προσφορά της viva.gr είναι μάνα εξ ουρανού για την Dionic και τα οικονομικά της μεγέθη.
Η εταιρεία Skroutz τα 2016 εμφάνισε κύκλος εργασιών 7,472 εκατ. ευρώ έναντι 6,506 εκατ. ευρώ το 2015.
Τα κέρδη εκμετάλλευσης διαμορφώθηκαν στις 866 χιλ.ευρώ από 972 χιλ. ευρώ περίπου ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στις 765 χιλ. ευρώ από 909 χιλ. ευρώ.  
Η πλατφόρμα περιλαμβάνει περισσότερα από 2.500 καταστήματα που διακινούν 7 εκατ. προϊόντα, ενώ οι ενεργοί χρήστες υπολογίζονται πλέον σε 7εκατομμύρια τον μήνα.
Η εταιρεία έχει επεκταθεί στην Τουρκία και στη Βρετανία.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης