Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Ζητά περισσότερες προσπάθειες για την κατάργηση παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο

Κομισιόν: Ζητά περισσότερες προσπάθειες για την κατάργηση παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο
Η τρομοκρατική προπαγάνδα και το περιεχόμενο που υποκινεί τη βία και το μίσος στο διαδίκτυο, αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα
Πέντε Επίτροποι θα συναντηθούν αύριο 9 Ιανουαρίου 2018 στις Βρυξέλλες, με εκπροσώπους ηλεκτρονικών πλατφορμών για να συζητήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί όσον αφορά την εξάπλωση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατικής προπαγάνδας στο διαδίκτυο και της ξενοφοβικής, ρατσιστικής ή ρητορικής μίσους, καθώς και παραβιάσεις των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η συνάντηση θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για μια ειλικρινή και ανοικτή ανταλλαγή σχετικά με την πρόοδο που σημειώθηκε και τα διδάγματα που αντλήθηκαν.
Ο Αντιπρόεδρος Andrus Ansip, οι Επίτροποι κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Elżbieta Bieńkowska, Věra Jourová, Julian King και Mariya Gabrie δήλωσαν πριν από τη συνάντηση:
"Η τρομοκρατική προπαγάνδα και το περιεχόμενο που υποκινεί τη βία και το μίσος στο διαδίκτυο, αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα.
Απαιτεί μια συλλογική απάντηση - από όλους τους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας του διαδικτύου.
Τα τελευταία χρόνια, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες έχουν αυξήσει σημαντικά τους πόρους που αφιερώνουν στην κατάργηση του βίαιου και εξτρεμιστικού περιεχομένου, το συντομότερο δυνατόν, συμπεριλαμβανομένης της αυτοματοποιημένης απομάκρυνσης.
Αυτό αρχίζει να φέρνει αποτελέσματα.
Ωστόσο, ακόμη και αν έχουν αφαιρεθεί δεκάδες χιλιάδες παράνομων περιεχομένων, υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερα εκεί έξω.
Και η απομάκρυνση πρέπει να είναι γρήγορη: όσο το παράνομο υλικό παραμένει online, τόσο μεγαλύτερη είναι η εμβέλειά του, τόσο περισσότερο μπορεί να εξαπλωθεί και να αναπτυχθεί.
Με βάση την τρέχουσα εθελοντική προσέγγιση, πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες και να σημειωθεί πρόοδος.
Η Επιτροπή υπολογίζει στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για την ταχεία και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση αυτών των απειλών, συμπεριλαμβανομένης της στενότερης συνεργασίας με τις εθνικές αρχές και τις αρχές επιβολής του νόμου, την αύξηση της ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των διαδικτυακών παικτών και την περαιτέρω ανάληψη δράσης κατά της επανεμφάνισης παράνομου περιεχομένου .
Θα συνεχίσουμε να προωθούμε τη συνεργασία με τις εταιρίες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για τον εντοπισμό και την αφαίρεση του τρομοκρατικού και άλλου παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο και αν χρειαστεί, θα προτείνουμε νομοθεσία που θα συμπληρώνει το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης