Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι προβλέψεις της Element Group για τα κρυπτονομίσματα το 2018

tags :
Οι προβλέψεις της Element Group για τα κρυπτονομίσματα το 2018
Οι προβλέψεις της Element Group για τα κρυπτονομίσματα το 2018
Οι παρατηρητές της αγοράς των κρυπτονομισμάτων θα θυμούνται το 2017 ως το έτος της έκρηξης των κρυπτονομισμάτων, των ICO (Initial Coin Offerrig), την εκτόξευση της τιμής του bitcoin καθώς και την επέλαση και άλλων κρυπτονομισμάτων.
Εδώ είναι οι προβλέψεις της ψηφιακής επενδυτικής τράπεζας The Element Group μας για 2018.

1. Θα πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης κάποια μεγάλη πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομιμάτων

Οι πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομιμάτων εξελίσσονται ταχέως.
Η εμφάνιση και η γρήγορη κυριαρχία του Binance, η επανεκκίνηση πολλών πρώην πλατφορμών, καθώς και ο πολλαπλασιασμός των ανταλλαγών στην Ιαπωνία και στην Κορέα, η εμφάνιση πολλών μικρότερων περιφερειακών φορέων θα οδηγήσει σε περισσότερες συναλλαγές.
Ορισμένες νέες πλατφόρμες δημιουργούνται από το μηδέν και είναι αδύνατο να βρεθεί το τρίπτυχο ασφάλειας/τεχνολογίας/blockchain.
Πολλές πλατφόρμες θα υποστούν κυβερνοεπίθεση, και υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα κάποια μεγάλη πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων να δεχθεί επίθεση από χάκερ λόγω των χαλαρών επιχειρησιακών προτύπων και της υποδομής διαχείρισης κινδύνων.

2. Η ακραία επιρροή του Coinbase θα συνεχιστεί

Στις ΗΠΑ, υπάρχουν πραγματικά μόνο τρεις πλατφόρμες λιανικής ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, οι Coinbase, Gemini και Kraken.
Επειδή ο χώρος έχει αυξηθεί τόσο γρήγορα, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να εμφανιστούν άλλοι παίκτες και να συνδεθούν στην τραπεζική υποδομή των ΗΠΑ. Αυτό έχει επιδεινωθεί από την αποτελεσματική αποχώρηση της Bitfinex από την αμερικανική αγορά.
Αυτό που εκτιμά η The Element Group είναι να σχηματίζεται στις ΗΠΑ είναι ένα οργανικό φυσικό μονοπώλιο της Coinbase.

3. Θα εμφανιστούν προθεσμιακά συμβόλαια και για άλλα κρυπτονομισματα και περισσότερες επιλογές ETF

Με τον αγώνα που έλαβε χώρα προκειμένου να δημιουργηθούν μελλοντικά συμβόλαια για bitcoin προς το τέλος του 2017, είναι δεδομένο ότι όλο και περισσότερα τέτοια προϊόντα θα προκύψουν.
Πρώτα απ 'όλα, αντιπροσωπεύουν ένα κίνημα για την εξυπηρέτηση πιο παραδοσιακών επενδυτών και η The Element Group εκτιμά ότι θα δούμε πολλά περισσότερα επενδυτικά προϊόντα που θα τροφοδοτούν ένα πιο εξελιγμένο κοινό συναλλαγών το 2018.

4. Θα υπάρξει μια σημαντική διόρθωση στις τιμές

Πολλοί επενδυτές έχουν υπέρογκα λογιστικά κέρδη από την εκτόξευση της τιμής των κρυπτονομισμάτων.
Πολλά από αυτά τα κρυπτονομίσματα ασχολούνται με μικρά χρηματιστήρια, με περιορισμένες δυνατότητες.
Όταν υπάρξει μια μεγάλη βουτιά και οι πωλητές δεν βλέπουν αγοραστές και δεν μπορούν να πουλήσουν σε μέγεθος και αναζητήσουν ευκαιρίες εξόδου, τότε θα δούμε μια τεράστια πτώση των τιμών.

5. Εύρυθμες αγορές και η εστίαση των ρυθμιστικών αρχών

Τα κρυπτονομίσματα  είναι η πρώτη πραγματικά παγκόσμια αγορά  και θα είναι ενδιαφέρον τι συνασπισμοί ρυθμιστικών αρχών θα προκύψουν για να το αντιμετωπίσουν.

6. Ανάπτυξη των φορέων παροχής θεσμικών υπηρεσιών

Η έλλειψη παραδοσιακών παρόχων υπηρεσιών (συστήματα διαχείρισης παραγγελιών, λογισμικό συμφιλίωσης, θεματοφύλακες κ.λπ.) έχει κρατήσει πολλά ιδρύματα και καταπιστευματοδόχους εκτός κρυπτονομισμάτων.
Η εμφάνιση ορθών τεχνικών λύσεων σε αυτή την κατηγορία θα σημάνει ένα σημαντικό χάσμα λειτουργικού κινδύνου, που θα δημιουργήσει τις συνθήκες ανταγωνισμού για πολλούς διαχειριστές κεφαλαίων.
Πολλοί από τους παρόχους υπηρεσιών που εμφανίστηκαν το 2017 θα έχουν δημιουργήσει επαρκή ιστορικό για να αποδειχθούν ελκυστικοί για τους θεσμικούς φορείς.

7. Οι διαχειριστές των αμοιβαίων κεφαλαίων θα δουν διασπορά των αποδόσεων

Κατά το 2017, δεν ήταν ασυνήθιστο ένας διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων που αγόραζε και διακρατούσε να προωθούσε τις εξαιρετικές του αποδόσεις ως "άλφα".
Φυσικά, είναι προφανές ότι αυτές οι αποδόσεις είχαν περισσότερο σχέση με τη δυναμική της αγοράς παρά με τις μεμονωμένες δεξιότητες.
Αυτή η τάση θα αλλάξει το 2018 καθώς οι αγορές συνεχίζουν να ωριμάζουν και να κερδίζουν αποδοτικότητα.
Οι δεξιότητες ενός διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων θα γίνουν πιο εμφανείς, καθώς οι καλοί διαχειριστές θα επιδείξουν υψηλότερες αποδόσεις από τους τυχερούς διαχειριστές.

8. Θα δούμε περιόδους υπερ-μεταβλητότητας εξαιτίας των προθεσμιακών λήξεων, των λήξεων δικαιωμάτων προαίρεσης

Καθώς αυτά τα νέα χρηματοοικονομικά προϊόντα γίνονται πιο δημοφιλή, η επίδρασή τους στις τάσεις της αγοράς θα είναι πιο έντονη. Ακόμη και οι παραδοσιακές αγορές μετοχών αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα μεταβλητότητας μερικές φορές το χρόνο λόγω αυτών των rebalancing των δεικτών.

9. Θα δούμε τουλάχιστον μία παραδοσιακή χρηματιστηριακή να χάνει κεφάλαια ή να πτωχεύει λόγω κακοδιαχείρισης παραγώγων κρυπτονομισμάτων

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα εισηγμένο παράγωγο με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (και ενδεχομένως ETF), η αλήθεια είναι ότι η διαπραγμάτευση και η αντιστάθμιση με το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο εξακολουθεί να είναι μια επιχειρησιακά δύσκολη δοκιμασία.
Μια αρνητική θέση που δε θα κλέσει γρήγορα από μια εταιρεία που δεν είναι ένας εμπειρογνώμονας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων μπορεί και θα προκαλέσει αμετάκλητη βλάβη.

10. Bank run;

Κάποια στιγμή, πολλοί επενδυτές θα προσπαθήσουν να κεφαλαιοποιήσουν σε δολάρια τα υπέρογκα κέρδη τους από τα κρυπτονομίσματα
Για να πάρει κάποιος επενδυτής δολάρια από μια πλατφόρμα ανταλλαγών κτυπτονομισμάτων εξαρτάται από τους τραπεζικούς παρόχους της συγκεκριμένης πλατφόρμας.
Οι περισσότερες πλατφόρμες ανταλλαγών έχουν ένα όριο απόσυρσης 100 δολαρίων ανά μήνα.
Τι γίνεται αν υπάρχει μια παύση συναλλαγών... τον τρόπο που η Bitfinex σταμάτησε το 2017, ωστόσο ανέκαμψε στη συνέχεια.
Τι γίνεται αν όλα αυτά τα λογιστικά κέρδη από αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων...αρχίσουν να έχουν δύσκολο δρόμο να μετατραπούν σε δολάρια;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης