Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών – Παραμένει ισχυρό το momentum στην αγορά

tags :
ΧΑ: Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών – Παραμένει ισχυρό το momentum στην αγορά
Η ψυχολογία που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού και η προετοιμασία για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης ενισχύουν το θετικό κλίμα στο ΧΑ
Ισχυρό παραμένει, όπως άλλωστε εδώ και αρκετές συνεδριάσεις, το momentum στην αγορά και οι αναλυτές υποστηρίζουν πως οι εισροές από το εξωτερικό θα συνεχιστούν, οδηγώντας σε υψηλότερα επίπεδα την αγορά.
Από την άλλη άλλοι αναλυτές αναφέρουν πως το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον θα συνεχιστεί, αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Τεχνικά η αγορά βρίσκεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα ενώ πρέπει να τονιστεί ότι στις  τελευταίες 20 συνεδριάσεις η αγορά έχει κλείσει με απώλειες μόλις σε τρεις.
Στήριξη στην αγορά παρέχει η προετοιμασία για κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και η θετική ψυχολογία που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού.
 
Eurobank
Αναμένουμε η αγορά να παρουσιάσει παρόμοιες τάσεις στη σημερινή συνεδρίαση λόγω της προετοιμασίας για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και της υποστηρικτικής ψυχολογίας των διεθνών αγορών.
 
Euroxx
Περιμένουμε πως οι συνεχιζόμενες εισροές κεφαλαίων θα στηρίξουν την αγορά.
 
Beta
Η αγορά βρίσκεται σε βραχυπρόθεσμα υπεραγορασμένα τεχνικά επίπεδα καθώς ο γενικός δείκτης έχει καταγράψει άνοδο 100 μονάδων ή 13,6% από τις 7 Δεκεμβρίου με μόλις 3 πτωτικές συνεδριάσεις σε σύνολο 20 συνεδριάσεων.
Παρά τις πιθανές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στη σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον να συνεχιστεί.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης