Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται το ράλι στις τιμές του πετρελαίου - Στα 68,22 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίζεται το ράλι στις τιμές του πετρελαίου - Στα 68,22 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,79% στα 62,22 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα το πετρέλαιο, το οποία παραμένει σε υψηλά άνω των δυόμισι ετών, δεχόμενο ώθηση από τις περικοπές των χωρών του ΟΠΕΚ, καθώς και της μειωμένης παραγωγής στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 9:17 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,65% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 68,22 δολ. ανά βαρέλι, παραμένοντας πολύ κοντά στα 68,27 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία και αποτελούν την υψηλότερη τιμή που έχει καταγράψει από τον Μάιο του 2015.
Παράλληλα, το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,79% στα 62,22 δολ. ανά βαρέλι, αγγίζοντας προηγούμενως τα 62,56 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν επίσης την υψηλότερη τιμή από τον Μάιο του 2015.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι τιμές του πετρελαίου ωθούνται κυρίως από την αυξημένη επενδυτική δραστηριότητα στον κλάδο, καθώς η προσπάθεια του ΟΠΕΚ και της Ρωασίας φαίνεται ότι έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη σταδιακή εξισορρόπηση της αγοράς.
Επιπλέον, η πτώση στις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα υποδεικνύει ότι η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου ενδεχομένως να είναι περιορισμένη κατά τις επόμενες εβδομάδες, με τους αναλυτές ωστόσο να προειδοποιούν ότι η Ουάσινγκτον βαδίζει με σταθερά βήματα στο να σπάσει το φράγμα των 10 εκατ. βαρελιών ημερήσιας παραγωγής, γεγονός που θα αντισταθμίσει σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ.

www.bakingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης