Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Θέατρο σκιών από την κυβέρνηση για την ΠΓΔΜ - Μεγάλοι οι κίνδυνοι για την οικονομία το 2018

Μητσοτάκης: Θέατρο σκιών από την κυβέρνηση για την ΠΓΔΜ - Μεγάλοι οι κίνδυνοι για την οικονομία το 2018
Τι μηνύματα θα στείλει ο κ.Μητσοτάκης – Στις 12:00 η συνεδρίαση
Τη δική του “σκιώδη κυβέρνηση”, συγκάλεσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ξεκινήσει τη νέα χρονιά και να δώσει απαντήσεις στην χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.
Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να αποδομήσει το αισιόδοξο αφήγημα του πρωθυπουργού για το 2017 και το 2018, προέβλεψε ότι το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά, αποσαφήνισε την θέση του για το Σκοπιανό και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών και το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν.

Απάντηση σε Τσίπρα

Το νέο έτος θα είναι καθοριστικό για την Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:“...Πρέπει να φύγουν, και θα φύγουν και γι αυτό ο κ. Τσίπρας δίνει συνέχεια την διαβεβαίωση ότι θα εξαντλήσει την τετραετία,
Είναι απίστευτη η είδηση ότι τα χρέη των Ελλήνων ξεπέρασαν τα 100 δις ευρώ.
Πόσο ακόμη θα πληρώνουν οι Έλληνες τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο;
Η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να είναι όμηρος μίας μειοψηφίας.
Οι Έλληνες αξίζουν καλύτερα. Το 2018 θα είναι χρονιά σημαντικών πολιτικών εξελίξεων.
Η έξοδος από το πρόγραμμα προυποθέτει εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς, που αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει.
Η νέα χρονιά έχει δύο δις επιπλέον μέτρα, 900 εκ. νέοι φόροι, μειώσεις στις συντάξεις, μειώσεις στο ΕΚΑΣ και στο επίδομα θέρμανσης, επέκταση των πλειστηριασμών, από εκείνους που έλεγαν “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.
Και έχει μετά το θράσσος ο κ. Τσίπρας να λέει ότι η αξιολόγηση έκλεισε δίχως ένα ευρώ νέα μέτρα...Από το 2019 οι συντάξεις κόβονται κατά 18% και από το 2020 κόβεται και το αφορολόγητο.
Η κυβέρνηση έχει μαυρίσει τις επόμενες χρονιές, αυτή είναι η καθαρή ή αυτοδύναμη έξοδος.
Η έξοδος από τα προγράμματα σημαίνει ότι η χώρα θα μπορεί να δανείζεται με λογικά επιτόκια από τις αγορές.
Αυτό απαιτεί ένα τολμηρό πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που μόνο η ΝΔ μπορεί να υλοποιήσει.
Η αναπτυξη δεν έρχεται με υπερφοροκλόγηση, μεταρρύθμιση στην Παιδεία δεν μπορεί να υπάρξει με λογικές Γαβρόγλου...”.

Σκοπιανό: Να υπερασπιστεί η κυβέρνηση το κεκτημένο του Βουκουρεστίου

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο Σκοπιανό, κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαπραγμάτευση εν κρυπτώ και την κάλεσε να ενημερώσει την αντιπολίτευση και τον ελληνικό λαό : “ ...Η κυβέρνση έχει την ευθύνη της διαπραγμάτεσης για το Σκοπιανό, επέλεξε να την κάνει εν κρυπτώ και βλέπουμε ένα θέατρο σκιών με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να προσπαθεί να κρατηθεί στην καρέκλα του και τον υπουργό Εξωτερικών να λέει ότι ο υπουργός Άμυνας δεν δέχεται την ονομασία Μακεδονία στα ελληνικά”. Για την στάση της ΝΔ ξεκαθάρισε:
“Η χώρα έχει εθνική γραμμή όπως χαράχτηκε το 2008 από την κυβέρνηση Καραμανλή και εκφράστηκε στο Βουκουρέστι.
Τότε υπερασπιστήκαμε τα εθνικά συμφέροντα. 
Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να προασπίσει το κεκτήμενο του Βουκουρεστίου στο σύνολό του.
Δεν αναφέρομαι μόνο στο μία ονομασία έναντι όλων αλλά και στις απαράδεκτες δηλώσεις αλυτρωτισμού στελεχών των Σκοπίων”.
Σημείωσε δε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, “ θα κάνουν ότι μπορούν για να μείνουν στην εξουσία, όπως λέει ο λαός δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο”. Υποστήριξε πάντως ότι οι συσχετισμοί τώρα είναι διαφορετικοί από το 2018.
Στα Σκόπια, είπε, υπάρχει μία άλλη κυβέρνηση που στα λόγια είναι πιο διαλλακτικήπου και ευχήθηκε να είναι και στην πράξη, όμως, πρόσθεσε, είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί τους Έλληνες και να δείξει ότι έχει την δύναμη να επιβληθεί στο εσωτερικό της.

Οι τομεάρχες αναλαμβάνουν περιφέρειες

Ανακοίνωσε ότι οι τομεάρχες του κόμματος θα αναλάβουν την εποπτεία και την πολιτική ευθύνη ανά περιφέρεια, θα καθοριστούν συγκεκριμένοι στόχοι και προτεραιότητες στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις εκλογικές αναμετρήσεις με έμφαση στις αναπτυξιακές προοπτικές.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας οι τομεάρχες θα έχουν και την ευθύνη για προτάσεις προσώπων.

Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών και το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν.
“Εφόσον οι εκλογές γίνουν το 2018 και η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2019 και με το εκλογικό σύστημα που ισχύει σήμερα”.
Κλείνοντας ανένερε ότι “έλουμε μία μεγάλη εκλογική νίκη που θα αποτελέσει την αφετηρία της αναγέννησης της πατρίδας μας”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης