Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Διευρύνθηκε στα 5,7 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα για τον Νοέμβριο του 2017

Γαλλία: Διευρύνθηκε στα 5,7 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα για τον Νοέμβριο του 2017
Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γαλλία σημείωσε επίσης διεύρυνση, στα 3,3 δισ. ευρώ
Διεύρυνση σημειώθηκε στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της Γαλλίας για τον Νοέμβριο του 2017, καθώς οι εξαγωγές ενεργειακών πρϊόντων και εξοπλισμού μεταφορών κατέγραψαν σημαντική πτώση.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (9/1) η γαλλική κυβέρνηση, το έλλειμμα στο ισοζύγιο διαμορφώθηκε στα 5,7 δισ. ευρώ, έναντι 5,3 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2017.
Παράλληλα, η πτώση των εξαγωγών οδήγησε και σε διεύρυνση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας για τον ίδιο μήνα, το οποίο διαμορφώθηκε στα 3,3 δισ. ευρώ, έναντι 2,6 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Το έλλειμμα που εμφανίζει η Γαλλία στο εμπορικό της ισοζύγιο αποτελεί ένα από τους βασικούς λόγους για τους οποίου ο πρόεδρος της χώρας, Emmanuel Macron πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες επίσκεψη στην Κίνα, καθώς το εμπορικό έλλειμμα του Παρισιού με το Πεκίνο ανέρχεται στα 30 δισ. ευρώ.
«Έχουμε πρόσβαση σε αγορές που δεν είναι ισορροπημένες και ικανοποιητικές», ανέφερε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού συνεδρίου στο Πεκίνο, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «εάν δεν ασχοληθούμε με αυτό το ζήτημα υπεύθυνα, η πρώτη φυσική αντίδραση θα είναι να κλειστούν και οι δύο πλευρές».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, ο Macron τόνισε ότι και οι δύο χώρες αναμένεται να βγουν χαμένες εάν οι συνεχιζόμενοι περιορισμοί των ξένων επενδύσεων στην Κίνα ωθήσουν την Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση να διακόψουν τις κινεζικές επενδύσεις στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης