Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο Καμμένος δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα για την ΠΓΔΜ - Επίθεση σε Μαρινάκη, ΝΔ

Τζανακόπουλος: Ο Καμμένος δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα για την ΠΓΔΜ - Επίθεση σε Μαρινάκη, ΝΔ
Η κυβέρνηση τηρεί μια γενναία, τολμηρή στάση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Για «παράθυρο ευκαιρίας» όσον αφορά την επίλυση του ονόματος της ΠΓΔΜ, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
«Μας ενδιαφέρει να προχωρήσουμε στις διαπραγματεύσεις με συγκροτημένο και σοβαρό τρόπο.
Μας ενδιαφέρει να προχωρήσουμε με συντεταγμένο τρόπο στις διαπραγματεύσεις με τους γείτονες μας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος.
Όπως τόνισε, η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη θέση που αποτελεί συνέχεια της θέσης που αποτελεί εθνικό κεκτημένο από το 2007 - 2008.
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλος, ο κ. Καμμένος έχει πει ότι δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα εφόσον υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συναίνεση μεταξύ των κομμάτων. 
Απόλυτη βούληση της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι η δημιουργία όρων για ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική συναίνεση για το ονοματολογικό.
Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι μετά το π΄ρεας της διαπραγμάτευσης θα ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Κληθείς να απαντήσει σε χθεσινές διαρροές από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε:
Ο κ .Μαρινάκης είναι υπόδικος, επιχειρεί να βάλει μπροστά τον κόσμο του Ολυμπιακού για να προστατεύσει τον εαυτό του.
Ίσως και για τον ίδιο να μην είναι τόσο θετικό να ταυτίζει τον κόσμο του Ολυμπιακού με τις απόψεις της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.

Κριτική στη ΝΔ

Ο μόνος αποσταθεροποιητικός παράγοντας η πολιτική στρατηγική της ΝΔ. υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Κάθε ημέρα που περνά θα δικαιώνεται η επιλογή του λαού να δώσει την εντολή διεξόδου από τη μνημονιακή περιπέτεια σε μια κυβέρνηση που τιμά αυτή την εντολή, τόνισε.
Σημείωσε επίσης ότι ο κ. .Μητσοτάκης πρέπει να ξεκαθαρίσει αν εκφράζει προσωπική θέση ή θέση της ΝΔ για την ονομασία της ΠΓΔΜ.
Συμφωνούν δηλαδή οι κ.κ.Σαμαράς και Γεωργιάδης;
 
Τελευταία εκκρεμότητα το χρέος

Το 2018 είναι το έτος κατά το οποίο κλείνει οριστικά και αμετάκλητα η σκληρή περίοδος των μνημονίων και της λιτότητας τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την εισήγησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Από το τελευταίο 3μηνο του 2018 και έπειτα, η Ελλάδα θα επιταχύνει τα βήματα προς την ανάκαμψη της οικονομίας και την αποκατάσταση των αδικιών της 8ετίας, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.
O κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η ρύθμιση του χρέους αποτελεί και την τελευταία σημαντική εκκρεμότητα για τη χώρα, ώστε τον Αύγουστο του 2018 να μπορεί να βρεθεί σε θέση να χρηματοδοτεί τις υποχρεώσεις αλλά και τις ανάγκες της, αυτοδύναμα και χωρίς τη στήριξη του επίσημου τομέα.
Με την τυπική ολοκλήρωση και της τρίτης αξιολόγησης, θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαπραγματεύσεις για την περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, υπογράμμισε.
«Η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η παρούσα κυβέρνηση την τελευταία 3ετία, έχει οδηγήσει στην διαρκή υπεραπόδοση έναντι των δημοσιονομικών στόχων, την ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και την επίτευξη θετικών ρυθμών ανάπτυξης.
Η θετική πορεία αντανακλάται και:
- στη μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες και τη δημιουργία 320.000 νέων θέσεων εργασίας
- την αύξηση του μέσου διαθέσιμου εισοδήματος
- την ανασυγκρότηση των δομών του κοινωνικού κράτους
- την έμπρακτη στήριξη των αδυνάμων με πάνω από 2 δις
Γνωρίζουμε ότι η κοινωνική πλειοψηφία συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες.
Και για αυτό εργαζόμαστε εντατικά ώστε να κλείσει με ασφάλεια και ομαλότητα η περιπέτεια στην οποία έβαλαν τη χώρα πολιτικές δυνάμεις που αποτελούν συνώνυμο της καταστροφής και της χρεοκοπίας.
Όπως γνωρίζετε ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση.
Και την ερχόμενη Δευτέρα, η Εθνική Αντιπροσωπεία θα κληθεί να ψηφίσει το νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονται τα προαπαιτούμενα.
Η ψήφιση των προαπαιτουμένων, θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.
Στις 22 Ιανουαρίου θα συγκληθεί το προγραμματισμένο Eurogroup το οποίο θα κληθεί να εγκρίνει την τελική συμφωνία και να δώσει το πράσινο φως στον ESM για την επόμενη εκταμίευση.
Αυτό που σίγουρα δεν υπάρχει στον ορίζοντα ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, είναι νέα δημοσιονομικά μέτρα.
 Το γεγονός ότι απουσίαζαν παράλογες απαιτήσεις ήταν και ο λόγος για τον οποίο η διαπραγμάτευση προχώρησε και ολοκληρώθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Κάθε μέρα που περνά, θα δικαιώνεται η επιλογή του ελληνικού λαού να δώσει την εντολή διεξόδου από τη μνημονιακή περιπέτεια σε μια κυβέρνηση που τιμά αυτή την εντολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης