Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αν και είναι αυξημένος ο κίνδυνος διόρθωσης, η bear αγορά είναι απίθανη

Goldman Sachs: Αν και είναι αυξημένος ο κίνδυνος διόρθωσης, η bear αγορά είναι απίθανη
Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, ο κίνδυνος διόρθωσης στο αμερικανικό χρηματιστήριο είναι υψηλός
Αν και η bear αγορά δεν είναι πιθανή, το ράλι που έθεσε σε κίνδυνο τις μετοχές το 2018 αυξάνει το ρίσκο για μια διόρθωση στην αγορά, αναφέρεται σε ανάλυση της Goldman Sachs.
Σε μια χρονιά που ξεκίνησε με την αισιοδοξία των επενδυτών λόγω των οικονομικών στοιχείων για τη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ, οι παγκόσμιες μετοχές διαπραγματεύονται σε επίπεδα ρεκόρ, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα μιας δεκαετίας.
Αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον της Goldman Sachs, που επισημαίνει ότι ο MSCI World Index και ο MSCI Emerging Market Index παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες διαδοχικές ανόδους χωρίς μια διόρθωση 5% και 10% αντίστοιχα.
Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, οι απώλειες είναι απίθανο να προκαλέσουν μια bear αγορά.
«Μέχρι στιγμής φέτος, η διάθεση για ρίσκο έχει ενισχυθεί σημαντικά, πλησιάζοντας υψηλό όλων των εποχών, καθοδηγούμενη από τις μετοχές» αναφέρουν οι αναλυτές και προσθέτουν «ενώ πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος διόρθωσης στο χρηματιστήριο το 2018 είναι υψηλός έπειτα από ένα ισχυρό ράλι και σε υψηλές αποτιμήσεις.
Πιστεύουμε επίσης ότι μια bear αγορά είναι απίθανη δεδομένης του υποστηρικτικού μακροοικονομικού πλαισίου».
Επισημαίνεται ότι η Goldman Sachs είναι underweight για τα ομόλογα το 2018 και προτιμά τα assets των αναδυόμενων αγορών έναντι των αναπτυγμένων.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης