Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Συστημικός κακοπληρωτής ο ιδιοκτήτης των γραφείων της ΛΑΕ - Καμία πληρωμή από το 2013

tags :
Συστημικός κακοπληρωτής ο ιδιοκτήτης των γραφείων της ΛΑΕ - Καμία πληρωμή από το 2013
Το δάνειο έχει εισέλθει σε οριστική καθυστέρηση από το 2013
Παρά την προσπάθεια να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι ο πλειστηριασμός που πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 10/1 στο κτήριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της ΛΑΕ αποτελεί σχεδόν… πολιτική δίωξη, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Bankingnews.gr, ο ιδιοκτήτης του κτηρίου, ο οποίος είναι κάτοχος μεγάλων πανεπιστημιακών φροντιστηρίων, έλαβε δάνειο περί των 300.000 ευρώ από τη Eurobank το 2008.
Το συγκεκριμένο δάνειο εισήλθε σε οριστική καθυστέρηση το 2013, κάτι που υποδεικνύει ότι ο δανειολήπτης δεν είχε φροντίσει να καλύψει έστω και το ελάχιστο των δόσεων για διάστημα άνω του ενός έτους.
Από το 2013 έως και σήμερα δεν έχει καταβάλει ούτε το ποσό των 100 ευρώ, ενώ δεν ανταποκρίθηκε σε καμία από τις προσπάθειες της τράπεζας προκειμένου να ενταχθεί σε ρύθμιση του δανείου του.
Αντίθετα ζήτησε από την τράπεζα να προχωρήσει σε… κούρεμα κατά 70% του δανείου του, κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβεί από τη στιγμή που το εν λόγω δάνειο έχει εγγύηση ακινήτων, ενώ ο δανειολήπτης έχει και άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Μετά από την γνωστοποίηση ότι επίκειται πλειστηριασμός ο δανειολήπτης πήγε την προηγούμενη εβδομάδα και κατέθεσε αίτηση ανατροπής της κατάσχεσης (η οποία προηγείται του πλειστηριασμού).
Η αίτησή του εκδικάστηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών την 5η Ιανουαρίου 2018 και απορρίφθηκε, οπότε ο πλειστηριασμός προχωρά χωρίς κανένα εμπόδιο.
Σημειώνεται ότι ο εν λόγω δανειολήπτης δεν είναι… κατεστραμμένος επιχειρηματικά, καθώς διαθέτει επιχείρηση πανεπιστημιακών φροντιστηρίων τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.
Επιπρόσθετα έχει στην κατοχή του και άλλα μεγάλα ακίνητα στην κατοχή του, όπως ένα ακίνητο 940 τετ. μέτρων στην Πατησίων και ένα ακόμη 540 τετ. μέτρων στην Ακαδημίας.
Παράλληλα βρίσκεται στο «στόχαστρο» για αθέτηση πληρωμής δανείων τόσο από άλλες τράπεζες, όσο και από το Δημόσιο αλλά και από ιδιώτες.
Επιπρόσθετα τονίζεται ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει ενημερωθεί ότι επίκειται πλειστηριασμός του κτηρίου, με την τράπεζα να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση… έξωσης της ΛΑΕ από αυτό και ότι το κόμμα θα μπορεί να παραμείνει και μάλιστα με τους ίδιους όρους βάσει των οποίων έχει ενοικιάσει το ακίνητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης