Στο 100% θα αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ οι εισφορές που εισπράττονται για λογαριασμό του και το 2018

Στο 100% θα αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ οι εισφορές που εισπράττονται για λογαριασμό του και το 2018
Στο 100% θα αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ οι εισφορές που εισπράττονται για λογαριασμό του και το 2018
Μετά την πλήρη απόδοση των εισφορών που εισπράχθηκαν το 2017 για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, σε σημερινή τους συνάντηση καθόρισαν το χρονοδιάγραμμα απόδοσης των εισφορών στον ΕΟΠΥΥ και για το 2018.
Οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης-ΕΦΚΑ και Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών-ΕΤΕΑΕΠ) απέδωσαν, για πρώτη φορά, το 2017, στον ΕΟΠΥΥ το 100% των εισφορών που εισέπραξαν για λογαριασμό του, οι οποίες ανήλθαν στα 4,77 δισ. ευρώ. Στο 100% θα αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ οι εισφορές που εισπράττονται για λογαριασμό του και το 2018, οι οποίες, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο κοινωνικό προϋπολογισμό, θα ξεπεράσουν τα 4,7 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, η θετική πορεία των οικονομικών του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, η πλεονασματική λειτουργία του ΕΦΚΑ και η απόδοση του 100% των εισφορών που εισπράττονται για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ, είναι καθοριστικής σημασίας στην πολιτική υποστήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, που υλοποιεί η κυβέρνηση τα τελευταία τρία χρόνια.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, η χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά, τα ειδικού καθεστώτος και τις διευθύνσεις των υγειονομικών περιφερειών, από 143,4 εκατ. ευρώ, το 2015, αυξήθηκε στα 576,3 εκατ. ευρώ, το 2016 και στα 744,7 εκατ. ευρώ, το 2017. Το ποσό της χρηματοδότησης από τον ΕΟΠΥΥ προς το δημόσιο σύστημα υγείας αναμένεται να ξεπεράσει τα 800 εκατ. ευρώ, το 2018.
«Η στήριξη του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αποδεικνύουν στην πράξη την άσκηση μίας πολιτικής με σαφές κοινωνικό πρόσημο, εντός του πλαισίου αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής. Δέσμευση της κυβέρνησης είναι να εντείνει τις προσπάθειές της για τη θεμελίωση και την ενίσχυση των δομών κοινωνικού κράτους με ακόμα πιο αποφασιστικό τρόπο, το επόμενο διάστημα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS