Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: «Πνίγονται» στο χρέος οι ΗΠΑ – Φούσκα έτοιμη να εκραγεί η οικονομία

Phoenix Capital: «Πνίγονται» στο χρέος οι ΗΠΑ – Φούσκα έτοιμη να εκραγεί η οικονομία
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παράγουν ελλείμματα και να χρεώνονται όλο και περισσότερο
Ως φούσκα χρέους χαρακτηρίζει στην ουσία την αμερικανική οικονομία η Phoenix Capital, σε report της, καθώς όπως τονίζει από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 έως και σήμερα οι ΗΠΑ στηρίζουν την ανάπτυξή τους στο όλο και διευρυμένο χρέος τους.
Αποτέλεσμα το χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ να έχει φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη.
Την ίδια ώρα τα έσοδα από φόρους έφθασαν σε επίπεδα – ρεκόρ το 2014, ενώ το έλλειμμα των ΗΠΑ παραμένει υψηλότερο από τα 400 δισ. δολάρια και μάλιστα διευρύνεται σε ετήσια βάση.



Με απλά λόγια, τονίζει η Phoenix Capital, οι ΗΠΑ δανείζονται κάθε χρόνο πάνω από 400 δισ. δολάρια παρά το γεγονός ότι τα φορολογικά έσοδά τους όλο και αυξάνονται.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Phoenix η υπόσχεση της Fed ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή μίας πιο σφιχτής νομισματικής πολιτικής είναι… αστείο.
Άλλωστε κατά τη διάρκεια της τελευταίας 2ετίας ο ισολογισμός της τράπεζας έχει μειωθεί μόλις κατά 80 δισ. δολάρια, ενώ όλα δείχνουν ότι μόλις ξεκινήσει ο επόμενος οικονομικός κύκλος η Fed θα έχει δύο επιλογές: ή θα αφήσει το σύστημα να… επανακινηθεί μόνο του (όπως έπραξε το 2008) ή θα παρέμβει επιθετικά.



Το πιθανότερο είναι ότι θα επιλέξει τη δεύτερη εναλλακτική προχωρώντας σε νέο τύπωμα χρήματος και φυσικά αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο του πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης