Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Διαδηλωτές εισβάλουν στο Υπουργείο Εργασίας στην Ελλάδα

Reuters: Διαδηλωτές εισβάλουν στο Υπουργείο Εργασίας στην Ελλάδα
Έλληνες διαδηλωτές εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας της χώρας και αντιμετώπισαν την Υπουργό την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αποφάσεις για τον περιορισμό του δικαιώματος απεργίας, μια προϋπόθεση που θέτουν οι διεθνείς πιστωτές της χώρας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Η Αθήνα πρόκειται να θεσπίσει νομοθεσία η οποία θα περιορίσει τη συχνότητα των απεργιών στη χώρα, εξαγριώνοντας τα εργατικά σωματεία που θεωρούν τη δράση ιερή.
Χρησιμοποιώντας λοστούς, περίπου 500 διαδηλωτές μαζί με το κομμουνιστικό κόμμα ΠΑΜΕ, άνοιξαν τα μεταλλικά ρολά του υπουργείου εργασίας στο κέντρο της Αθήνας, έφτασαν μέχρι τον όγδοο όροφο του κτιρίου, όπου περίπου 50 από αυτούς ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
Φανερά διαταραγμένη, η Αχτσιόγλου δεν αντέδρασε, καθώς οι διαδηλωτές φώναζαν "ντροπή σας".
"Πάρτε το νομοσχέδιο πίσω", φώναζαν. «Δεν θα το πάρω πίσω», απάντησε.
Το γραφείο της ήταν άθικτο, αλλά ένας μάρτυρας είδε δύο με τρία γραφεία στο διάδρομο που οδηγούσαν στο γραφείο της, να είναι κατεστραμμένα.
Νωρίτερα, περίπου 500 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας, με ένα πανό με τίτλο "Υπουργείο της ΕΕ και του ΔΝΤ!" και φωνάζοντας "Δεν θα παραδοθούμε στην πλουτοκρατία!"
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν χρηματοδοτήσει την Ελλάδα, ζητώντας αυστηρή λιτότητα.
Μέρος αυτού είναι οι αλλαγές στο εργατικό δίκαιο.
Περισσότεροι διαδηλωτές έφτασαν με ένα τεράστιο πανό που έγραφε "Κάτω τα χέρια από τις απεργίες, είναι δικαίωμα ", το οποίο το κρέμασαν από την οροφή του υπουργείου σε πολυσύχναστο δρόμο στην κεντρική Αθήνα.
Η κυβέρνηση της αριστεράς πρέπει να υποβάλει νομοσχέδιο με μεταρρυθμίσεις που είχαν επιβληθεί από τους δανειστές στο κοινοβούλιο την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018.
Η κυβέρνηση συμφώνησε να αυξήσει το ποσοστό στα συνδικάτα για να ψηφίζουν για τις απεργίες.
Οι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν τις μεταρρυθμίσεις πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 22 Ιανουαρίου, η οποία θα αξιολογήσει την πρόοδο της χώρας στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δανειστών της.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης