Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται η συνεργασία Airbus – Κίνας για την παραγωγή νέων αεροπλάνων

tags :
Ενισχύεται η συνεργασία Airbus – Κίνας για την παραγωγή νέων αεροπλάνων
Η προσωρινή συμφωνία υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γάλλου προέδρου στην Κίνα, Emmanuel Macron

Η ευρωπαϊκή κατασκευάστρια αεροπλάνων Airbus δήλωσε ότι σχεδιάζει να ενισχύσει τον αριθμό των αεροπλάνων που κατασκευάζει στην Κίνα βάσει συμφωνίας που υπεγράφη στο Πεκίνο την Τρίτη 9 Ιανουαρίου για την επέκταση της συνεργασίας στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Tianjin.
Η προσωρινή συμφωνία υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γάλλου προέδρου στην Κίνα, Emmanuel Macron.
Η Airbus δήλωσε ότι η τελευταία συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής σε έξι αεροσκάφη το μήνα από τα τέσσερα, στην τοπική τελική γραμμή συναρμολόγησης των αεροσκαφών Airbus A320.
Η αύξηση θα στοχεύσει τα πέντε αεροσκάφη μέχρι τις αρχές του 2019 και έξι μηνιαίως μέχρι τις αρχές του 2020, πρόσθεσε σε δήλωση.
Μια τελετή υπογραφής στο Πεκίνο, ωστόσο, δεν περιλάμβανε καμία συμφωνία για την Airbus να πουλήσει αεροσκάφη στην Κίνα, παρά τις προγενέστερες προσδοκίες μιας σύμβασης που θα προέκυπτε από την επίσκεψη Macron.
Νέες παραγγελίες για αεροπλάνα της Airbus, έχουν γίνει ιστορικά κατά τη διάρκεια επισκέψεων από Γάλλους ηγέτες.
Η Κίνα διαχωρίζει τακτικά μεγάλες παραγγελίες μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ, για την ταχέως αναπτυσσόμενη αεροπορική της κίνηση, αλλά η δυναμική ήταν πρόσφατα με τον αντίπαλο Boeing, η οποία πούλησε 300 αεριωθούμενα αεροπλάνα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του αμερικανικού προέδρου Donald Trump το 2017.
Ωστόσο, η Κίνα έκανε μεγάλη παραγγελία για 140 αεροσκάφη Airbus κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Γερμανία από τον πρόεδρο Xi Jinping τον περασμένο Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης