Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η εκκλησία της Σουηδίας δημιουργεί ταμείο για να χρηματοδοτεί τις start-ups!

tags :
Η εκκλησία της Σουηδίας δημιουργεί ταμείο για να χρηματοδοτεί τις start-ups!
Το «θαύμα» των νεοφυών επιχειρήσεων στη Σουηδία συνεχίζεται!
Στη δημιουργία ειδικού ταμείου για τη χρηματοδότηση των νεοφυών επιχειρήσεων προχωρά η Εκκλησία της Σουηδίας, αποδεικνύοντας την «πίστη» της σκανδιναβικής χώρας στα νέα «μυαλά» και τους πολίτες με όραμα.
Το ταμείο που δημιουργήθηκε επίσημα σήμερα (9 Ιανουαρίου 2018) από τους Jacob Key και Magnus Bergman, με όνομα Luminar Ventures, θα διαθέτει αρχικά 60 εκατ. δολάρια, με τα 6 εκατ. δολάρια εξ αυτών να έχουν δοθεί από την Εκκλησία.
Το fund έχει θέσει ως αρχικό στόχο να χρηματοδοτήσει συνολικά 50 εταιρείες, με 10-15 εκατ. κορόνες (120.000-180.000 δολάρια) την καθεμία.
«Κλάδοι όπως η ηλεκτρονική υγεία και η ηλεκτρονική μάθηση θα συμβάλουν στους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης.
Ωστόσο, δεν θα επενδύσουμε στο χρηματιστήριο.
Θα επενδύσουμε μόνο σε ό,τι προσφέρει στην αειφόρο ανάπτυξη για την κοινωνία και την οικονομία», δήλωσε στο Di Digital η κα Gunnela Hahn, η οποία διαχειρίζεται το ταμείο της Εκκλησίας της Σουηδίας.

Το «θαύμα» των νεοφυών επιχειρήσεων συνεχίστηκε στη Σουηδία το 2017 (4/1/2018)

Το 2017 αποτέλεσε ένα ακόμη άκρως παραγωγικό έτος για τη «βιομηχανία» των νεοφυών επιχειρήσεων της Σουηδίας, της χώρας από την οποία αναδείχθηκαν ουκ ολίγες δημοφιλείς επιχειρήσεις όπως οι Skype και Spotify.
Μόνο το περασμένο έτος, το σκανδιναβικό κράτος και οι εταιρείες -εγχώριες και μη- επένδυσαν συνολικά πάνω από 1,1 δισεκ. ευρώ (10,5 δισεκ. κορώνες) σε 442 νεοφυείς επιχειρήσεις, ποσό διπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο για το 2016 (με εξαίρεση την παροχή 1 δισεκ. δολαρίων στη Spotify), σύμφωνα με τα στοιχεία της Industrifonden.
Όπως φαίνεται και παρακάτω (το διάγραμμα αφορά το πρώτο 6μηνο), η Σουηδία άφησε πολύ πίσω τις υπόλοιπες χώρες της Σκανδιναβίας, με τη Στοκχόλμη να συναγωνίζεται στις πετυχημένες start-ups («unicorns») ακόμη και τη Silicon Valley, στις Ηνωμένες Πολιτείες!

  

Η FinTech (χρηματοπιστωτική τεχνολογία) παρέμεινε ο πιο «καυτός» κλάδος, με εταιρείες όπως οι iZettle και Klarna.



Μάλμε, η πόλη που αποτελεί την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για τους gamers (28/12/2017)

Στο Μάλμε (Malmö), την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας μετά τη Στοκχόλμη και το Γκέτεμποργκ, τα video games αποτελούν κάτι παραπάνω από έναν απλό τρόπο διασκέδασης…
Η πόλη αποτελεί μεταξύ άλλων την έδρα της Massive Entertainment, της εταιρείας πίσω από το «The Division», η οποία πλέον συνεργάζεται με την Lightbox Entertainment και την Fox Interactive για την ανάπτυξη διάφορων παιχνιδιών με βάση τον κόσμο του James Cameron στο «Avatar».
Η συμφωνία θα οδηγήσει σε εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στο Μάλμε και θα αποτελέσει μία ευκαιρία για διεθνείς προγραμματιστές!
«Η Massive απορροφά ταλέντα από όλο τον κόσμο και τα φέρνει στην περιοχή», αναφέρει στον σουηδικό ιστότοπο «The Local» ο Peter Lubeck, Διευθύνων Σύμβουλος της μη κερδοσκοπικής κοινότητας «Game City», συμπληρώνοντας πως η βιομηχανία video games που ξεκίνησε η πόλη πριν από περίπου είκοσι χρόνια, έχει προσελκύσει μερικούς από τους καλύτερους προγραμματιστές του κόσμου.
Πολλοί έχουν εγκαταστήσει δικά τους στούντιο στην περιοχή ή συμμετέχουν σε άλλες αναδυόμενες εταιρείες.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 30 εταιρείες gaming στο Μάλμε, από τη Midnight Hub - ένα μικρό στούντιο indie πέντε προγραμματιστών που εργάζονται επί του παρόντος για το «Lake Ridden»- έως τις γιγαντιαίες Massive και King (η εταιρεία πίσω από το δημοφιλές Candy Crush).
«Η βιομηχανία gaming στο Μάλμε είναι πολύ υποστηρικτική και χωρίς αποκλεισμούς», σχολιάζει η Sara Casen, διευθυντής στούντιο και παραγωγός στη Midnight Hub…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης