Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier: Η ΕΕ μπορεί να θεωρήσει ορισμένους κανόνες της Βρετανίας ως ισοδύναμους μετά το Brexit

Barnier: Η ΕΕ μπορεί να θεωρήσει ορισμένους κανόνες της Βρετανίας ως ισοδύναμους μετά το Brexit
Θα έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε ορισμένους κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου ως ισοδύναμους
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να θεωρήσει έναν βρετανικό δημοσιονομικό κανονισμό ως ισοδύναμο με το δίκαιο της ΕΕ μετά το Brexit, δεν θα δώσει όμως στις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις ένα γενικό "διαβατήριο" για να ασκούν τις δραστηριότητές τους στην ενιαία αγορά, όπως δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ για το Brexit.
Σε ομιλία του σε επιχειρηματική εκδήλωση στο Βέλγιο, ο Michel Barnier επανέλαβε ότι όταν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ στις 29 Μαρτίου 2019, οι επιχειρήσεις της θα χάσουν τα οφέλη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, σε μία αγορά 440 εκατομμυρίων ανθρώπων.
"Θα έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε ορισμένους κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου ως ισοδύναμους, βασιζόμενοι σε μια αναλογική και βασισμένη στον κίνδυνο προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, η οποία παραμένει το κύριο μέλημά μας", δήλωσε ο Μπαρνιέ.
Ο Δήμος του Λονδίνου θα ήθελε να διατηρήσει την εύκολη πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ που έχει τώρα, αλλά ο Barnier είπε ότι αυτό δεν ήταν δυνατό.
"Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες της Βρετανίας δεν μπορούν να επωφεληθούν από ένα διαβατήριο στην ενιαία αγορά, ούτε από ένα σύστημα γενικευμένης ισοδυναμίας των προτύπων", δήλωσε ο Barnier.
Ο Jeremy Browne, εκπρόσωπος στην ΕΕ του Δήμου του Λονδίνου, χαρακτήρισε τη Δευτέρα "μονόδρομο" το σύστημα ισοδυναμίας της ΕΕ, σύμφωνα με το οποίο η ΕΕ χορηγεί πρόσβαση στην αγορά σε ξένες τράπεζες, εάν λειτουργούν υπό τους ίδιους κανόνες με εκείνους του μπλοκ στην πόλη.
"Οι άνθρωποι είναι πολύ δύσκολο να μην έχουν την ισοδυναμία ως την τελική κατάσταση", δήλωσε ο Browne.
Ο Barnier, ωστόσο, δήλωσε ότι η ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς της ΕΕ ήταν ιερή και ότι εξαρτιόταν από το εύρος των κανονιστικών αποκλίσεων μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας μετά το Brexit.
"Αυτό δεν είναι ούτε τιμωρία ούτε εκδίκηση", είπε.
"Απλά δείχνουμε ότι είμαστε κύριοι των κανόνων μας και πώς υλοποιούνται. Τ
ο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θέλει να ανακτήσει την αυτονομία του στη λήψη αποφάσεων, πρέπει να σέβεται το δικό μας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης