Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ford συνεργάζεται με την Qualcomm για την ανάπτυξη τεχνολογίας σύνδεσης των οχημάτων

Η Ford συνεργάζεται με την Qualcomm για την ανάπτυξη τεχνολογίας σύνδεσης των οχημάτων
Συνεργασία Ford με την Qualcomm για την ανάπτυξη τεχνολογίας σύνδεσης των οχημάτων
Η Ford συνεργάζεται με την Qualcomm για την ανάπτυξη τεχνολογίας σύνδεσης των οχημάτων, με την ελπίδα να διευκολύνουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση και να προσθέσουν άλλες υπηρεσίες για τους επιβάτες.
Η Ford δήλωσε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 20917, ότι θέλει να εξοπλίσει όλα τα αυτοκίνητά της με το C-V2X - το οποίο σημαίνει κυψελοειδής τεχνολογία οχήματος για τα πάντα.
Η σύνδεση αυτοκινήτων μεταξύ τους και με άλλες συσκευές, όπως τα φώτα πορείας, μπορεί να βελτιώσει τη ροή της κυκλοφορίας σε πυκνές περιοχές, συντονίζοντας την κίνηση των οχημάτων.
"Στο C-V2X το πιο βασικό του επίπεδο είναι μια αμφίδρομη συζήτηση", δήλωσε ο Don Butler, εκτελεστικός διευθυντής της Ford για τα συνδεδεμένα οχήματα και τις υπηρεσίες, στο Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας την Τρίτη.
Πρόσθεσε ότι τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτές τις απλές αλληλεπιδράσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση σύνθετων συστημάτων μεταφοράς.
Τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να αναπροσανατολίζονται γύρω από τις πόλεις, για να αποφευχθούν οι κυκλοφοριακές δυσκολίες, τα εμπόδια ή τα ατυχήματα, για παράδειγμα.
Θα μπορούν να εντοπίσουν ότι ένας οδηγός ή ένας επιβάτης βρίσκεται σε κίνδυνο και να λάβουν την κατάλληλη δράση, είπε ο Butler.
Θα μπορούν επίσης να λαμβάνουν μηνύματα από το κινητό τηλέφωνο κρυμμένου πεζού, προκειμένου να αποφευχθεί μια σύγκρουση.
Η βιομηχανία επενδύει ήδη δισεκατομμύρια δολάρια σε κυψελοειδή τεχνολογία 5G, γεγονός που θα επιτρέψει την τεχνολογία συνδεδεμένων οχημάτων.
Η Ford έχει ήδη 700.000 συνδεδεμένα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και θέλει να συνδεθεί κάθε νέο αυτοκίνητο μέχρι το 2019.
Ο διευθύνων σύμβουλος Jim Hackett, σε ομιλία του στην CES την Τρίτη, περιέγραψε τα σχέδια της Ford, ευκαιρία για την αξιοποίηση νέων ευκαιριών στις μεταφορές και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτουν οι εταιρείες τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης