Η Κίνα προχωρά σε απαγόρευση της «εξόρυξης» Bitcoin

Η Κίνα προχωρά σε απαγόρευση της «εξόρυξης» Bitcoin
Οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στα κρυπτονομίσματα 
Οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στην απαγόρευση της «εξόρυξης» (mining) Bitcoin στο εσωτερικό της χώρας, σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο τη στάση τους απέναντι στον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων, σύμφωνα με έγγραφο που έχουν στην κατοχή τους οι Financial Times.
Η αιτιολογία για την κίνηση είναι τόσο η απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όσο και η υπερβολική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος που απαιτείται για τη δημιουργία των Bitcoins.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, οι αρχές ανέθεσαν στις επαρχιακές κυβερνήσεις να «καθοδηγήσουν ενεργά» τις τοπικές εταιρείες να εξέλθουν από τη βιομηχανία «εξόρυξης» κρυπτονομισμάτων, λίγες εβδομάδες μετά το κλείσιμο των πλατφορμών διαπραγμάτευσης για το Bitcoin και την απαγόρευση των αρχικών δημόσιων προσφορών μαρκών (Initial Coin Offerings, ICOs) στην ασιατική χώρα.
Οι «ανθρακωρύχοι» (miners) δημιουργούν νέα Βitcoins μέσω της επίλυσης σύνθετων μαθηματικών προβλημάτων, των οποίων οι λύσεις χρησιμοποιούνται για την επικύρωση νέων συναλλαγών σε Βitcoins.
Αν και φαινομενικά αποτελεί μία υπολογιστική εργασία, η ηλεκτρική ισχύ που απαιτείται είναι τεράστια.
Στην Κίνα «εξορύσσονται» περίπου τα τρία τέταρτα της παγκόσμιας παραγωγής Βitcoins, σύμφωνα με τον Liao Xiang, διευθύνοντα σύμβουλο της Lightningasic.
Οι Κινέζοι «ανθρακωρύχοι» εκμεταλλεύτηκαν τη φθηνή ηλεκτρική ενέργεια σε περιοχές πλούσιες σε άνθρακα ή υδροηλεκτρική ενέργεια.
Η παγκόσμια βιομηχανία αντιπροσωπεύει το 0,17% της παγκόσμιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, σε περισσότερες από 161 μεμονωμένες χώρες, σύμφωνα με την Digiconomist, μια ιστοσελίδα που παρακολουθεί τον κλάδο.
Στον απόηχο της είδησης, η τιμή του Bitcoin -περί τις 23:40- υποχωρεί ελαφρά -κατά 1,6%- στα 14.935 δολάρια ανά μονάδα, όταν κατέγραψε ήδη πτώση της τάξεως του 0,9%.
Η κεφαλαιοποίηση ξεπερνά τα 250 δισεκ. δολάρια, όταν η συνολική αξία του κλάδου ψηφιακών νομισμάτων ανέρχεται σε 740 δισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS