Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά τριών ετών σκαρφάλωσε το πετρέλαιο - Στο +0,48% και τα 69,15 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Σε υψηλά τριών ετών σκαρφάλωσε το πετρέλαιο - Στο +0,48% και τα 69,15 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,76% στα 63,44 δολ. ανά βαρέλι
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών σκαρφάλωσε σήμερα Τετάρτη (10/1) το πετρέλαιο, το οποίο εξακολουθεί να δέχεται ώθηση από τις περικοπές του ΟΠΕΚ και την αυξημένη ζήτηση, με τους αναλυτές ωστόσο να προειδοποιούν για ενδεχόμενη υπερθέρμανση της αγοράς.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,48% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 69,15 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχει αγγίξει τα 69,29 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί την υψηλότερη τιμή του από τον Δεκέμβριο του 2014.
Παράλληλα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,76% στα 63,44 δολ. ανά βαρέλι, ενώ προηγουμένως είχε βρεθεί και αυτό με τη σειρά του στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2014, και συγκεκριμένα στα 63,53 δολ. ανά βαρέλι.
«Η επέκταση της συμφωνίας ΟΠΕΚ και τα μειωμένα αποθέματα συμβάλλουν στο να ωθήσουν τις τιμές του πετρελαίου υψηλότερα», σχολιάζει ο επενδυτικός αναλυτής της Rivkin Securities, William O'Loughlin, αναφορικά με την ανοδική πορεία που καταγράφει τις τελευταίες ημέρες ο μαύρος χρυσός.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού πετρελαίου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιανουαρίου υποχώρησαν κατά 11,2 εκατ. βαρέλια, στα 416,6 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Εφόσον τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιωθούν από τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης αργότερα εντός της ημέρας, οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, «στοχεύοντας» πλέον στο εύρος των 70 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης