Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Επιδιώκουμε αμοιβαία αποδεκτή λύση – Τα κόμματα να τηρήσουν υπεύθυνη στάση

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Επιδιώκουμε αμοιβαία αποδεκτή λύση – Τα κόμματα να τηρήσουν υπεύθυνη στάση
Δεν θα αλλάξει η πολιτική του Δημοσίου σε σχέση με τους πλειστηριασμούς υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τηρήσουν υπεύθυνη στάση.
«Επιδιώκουμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα βρίσκεται στο πλαίσιο της ελληνικής θέσης του 2007-2008.
Σύνθετη ονομασία που θα ισχύει έναντι όλων.
Θα τεθούν προφανώς και τα ζητήματα της απόσυρσης οποιουδήποτε αλυτρωτικού περιεχομένου στη γείτονα τα οποία αποτελούν «κλειδί».
Η νέα πολιτική ηγεσία ανασκευάζει ακραίες αλυτρωτικές θέσεις που εξέφραζαν παλαιότερες πολιτικές ηγεσίες στην πΓΔΜ και αυτό διαμορφώνει διαφορετικούς και θετικούς όρους συνεννόησης.
Ο κ. Καμμένος έκανε μια υπεύθυνη δήλωση ότι είναι έτοιμος να στηρίξει εφόσον διαμορφωθεί μια ευρεία κοινοβουλευτική συναίνεση και ότι στηρίζει τον κ. Κοτζιά που διαχειρίζεται τη διαπραγμάτευση.
Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τηρήσουν υπεύθυνη στάση» υποστήριξε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την γ΄αξιολόγηση.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις για τα οικογενειακά επιδόματα, ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «ο τρόπος με τον οποίον διανέμονταν τα οικογενειακά επιδόματα είναι πλήρως ανορθολογικός καθώς το 3ο και το 4ο παιδί πριμοδοτείται με έναν υπερβολικά υψηλό συντελεστή».
«Αυτό που κάνουν οι νέες ρυθμίσεις είναι ότι εξορθολογίζουν τη διανομή των επιδομάτων.
Η πρώτη κατηγορία στους πίνακες βλέπει όχι μόνο αύξηση αλλά ακόμα και διπλασιασμό του επιδόματος.
600.000 οικογένειες από τις 800.000 θα δουν το επίδομα να αυξάνεται, 150.000 θα μείνουν στα ίδια και μόνο 50.000 θα δουν μείωση.
Η επιλογή που έχει γίνει από την κα. Φωτίου έχει τη στήριξη όλης της κυβέρνησης δηλαδή το να στηρίζουμε όχι μόνο της 3τεκνες και πολύτεκνες οικογένειες αλλά και εκείνες με 1 και 2 παιδιά» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα της προκήρυξης απεργίας.
«Από τη μεριά της κυβέρνησης έγινε μια πάρα πολύ σκληρή διαπραγμάτευση ειδικά για το θέμα των εργασιακών.
Καταφέραμε να επαναφέρουμε από 1/9/18 τις συλλογικές διαπραγματεύσεις δηλαδή τις αρχές της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης, αποκρούσαμε το lockout και την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, καταφέραμε να περάσουμε μέτρα που στηρίζουν τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων με την καταγγελία της σύμβασης εφόσον δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα αλλά και τη δυνατότητα για έκδοση διαταγής πληρωμής από τους εργαζομένους ακριβώς για την πληρωμή τους.
Η ρύθμιση που περνάμε σε σχέση με τις απεργίες είναι κατά τη γνώμη μου μια μικρής σημασίας αλλαγή.
Αυτό που αλλάζει είναι ότι από το 1/3 των μελών των α’βάθμιων σωματείων που απαιτείται να έχουν παρουσία στη γενική συνέλευση ώστε αυτή να είναι έγκυρη τώρα απαιτείται το 50% +1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.
Επίσης, η απεργία δεν αποφασίζεται με διαφορετική πλειοψηφία από ότι παλιά.
Κι αυτό μόνο στο επιχειρησιακά σωματεία που δεν έχουν περιφερειακό ή πανελλαδικό χαρακτήρα.
Τα τελευταία, συνεχίζουν να αποφασίζουν με την ίδια ακριβώς διαδικασία με πριν δηλαδή με αποφάσεις των ΔΣ τους» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος σχετικά με τις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο στους πλειστηριασμούς, είπε ότι αυτές αφορούν μόνο την τεχνική διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης δηλαδή οι πλειστηριασμοί γίνονται ηλεκτρονικοί.
«Δεν θα αλλάξει η πολιτική του δημοσίου σε σχέση με τους πλειστηριασμούς.
Δεν θα υπάρχει επιθετική πολιτική είσπραξης των οφειλόμενων.
Αντιθέτως, προτεραιότητά μας είναι η κοινωνική προστασία και η αρχή της επιείκειας.
Οι πολίτες να μην αγωνιούν.
Συγχρόνως, υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α΄κατοικίας του νόμου Κατσέλη-Σταθάκη που αποτελεί ασπίδα για το σύνολο της πρώτης λαϊκής κατοικίας.
Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση ακούει τους προβληματισμούς και τις προτάσεις όλων και εφόσον υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα, θα είμαστε εδώ να το επιλύσουμε αλλά σας λέω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Είναι άλλο πράγμα η α΄κατοικία και άλλο τα κόκκινα δάνεια των μεγαλοοφειλετών που έχουν πάρει δάνεια εκατομμυρίων και έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και έχουν σταματήσει να πληρώνουν.
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται εδώ και μια 8ετία σε δύσκολη κατάσταση η οποία θα πρέπει να βελτιωθεί με την είσπραξη των χρεών από τους οφειλέτες και όχι με την επιβάρυνση των ελλήνων φορολογουμένων» υπογράμμισε ο κ.Τζανακόπουλος.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης