Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gundlach (DoubleLine Capital): Το ανοδικό σερί στη Wall Street θα τελειώσει το 2018

Gundlach (DoubleLine Capital): Το ανοδικό σερί στη Wall Street θα τελειώσει το 2018
Ο διευθύνων σύμβουλος της DoubleLine Capital εμφανίστηκε απαισιόδοξος αναφορικά με τις αμερικανικές αγορές
Ο υψηλόβαθμός διαχειριστής κεφαλαίων και διευθύνων σύμβουλος της DoubleLine Capital, Jeff Gundlach, προέβλεψε ότι οι μετοχές στις ΗΠΑ θα κλείσουν με απώλειες το 2018, κατά την τελευταία του μετριοπαθή πρόβλεψη αναφορικά με την αγορά μετοχών.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Gundlach, ο δείκτης S&P 500 «μπορεί να ενισχυθεί κατά +15% το πρώτο μισό του έτους, αλλά πιστεύω πως όταν υποχωρήσει, θα απωλέσει όλα τα κέρδη του πρώτου μισού και θα ολοκληρώσει το έτος με αρνητικό πρόσημο».
«Όλοι οι δείκτες ύφεσης δεν καταδεικνύουν καμία ύφεση, γεγονός που σημαίνει ότι ήδη έχει υπολογιστεί στις εκτιμήσεις», τονίζει ο CEO της DoubleLine Capital, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «αυτός είναι ο λόγος που θεωρών ότι ο S&P 500 θα υποχωρήσει μετά από μία ιδιαίτερα αξιοπρεπή άνοδο στις αρχές του 2018».
Σημειώνεται ότι ο Gundlach πραγματοποιεί μετριοπαθείς εκτιμήσεις για τις αμερικανικές μετοχές εδώ και πάνω από έναν χρόνο, ωστόσο μέχρι στιγμής η αγορά συνεχίζει να πραγματοποιεί ράλι, με τον S&P 500 να ανισχύεται κατά +19% το 2017, ενώ ο δείκτης βρίσκεται «στο πράσινο» για εννέα συνεχόμενα χρόνια.
Οι προβλέψεις του Gundlach έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους στόχους των αναλυτών της Wall Street για τον S&P 500, με τις μέσες προβλέψεις των μεγάλων τραπεζών να εκτιμούν ότι ο δείκτης θα διαπραγματεύεται στις 2.819 μονάδες μέχρι το τέλος του 2018, υποδηλώνοντας αύξηση της τάξεως του +5% σε σύγκριση με τις 2.674 μονάδες στις 31 Δεκεμβρίου του 2017.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της DoubleLine Capital σχολίασε και το νούμερο 1 κρυπτονόμισμα παγκοσμίως, το bitcoin, σχολιάζοντας ότι έχει ήδη αγγίξει τα υψηλότερα επίπεδα στα οποία θα βρεθεί.
«Οι άνθρωποι σκέπτονται ότι το bitcoin είναι ανώνυμο και δε μπορού να χακαριστεί, ωστόσο αισθάνομαι ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει», σχολίασε ο Gundlach, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι ο ίδιος δεν κατέχει κάποιο εικονικό νόμσιμα καθώς δεν συμβαδίζει με το «συντηρητικό του DNA».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης