Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Έχουν επιβάλει μεσαίωνα στη χώρα - Με λίγα κλικ χάνονται σπίτια και περιουσίες

Λαφαζάνης: Έχουν επιβάλει μεσαίωνα στη χώρα - Με λίγα κλικ χάνονται σπίτια και περιουσίες
Με λίγα κλικ, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, χάνονται σπίτια και περιουσίες, δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης 
Για επιστροφή στον… μεσαίωνα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, όπου, όπως δήλωσε, με λίγα κλικ, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, χάνονται σπίτια και περιουσίες.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΛΑΕ, κατά τη σημερινή (10/01/2018) κινητοποίηση στην Καποδιστρίου για την ακύρωση ηλεκτρονικού πλειστηριασμού αγροτεμαχίου, ο κ. Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης, μετά από πιέσεις, επισκέφθηκαν το συμβολαιογραφείο.
«Ανεβήκαμε στο γραφείο της συμβολαιογράφου που εκτελεί τους πλειστηριασμούς και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η συμβολαιογράφος απουσιάζει την ώρα που σύμφωνα με την επίσημη ανάρτηση στην ιστοσελίδα θα έπρεπε να ήταν παρούσα γιατί ήταν το χρονικό διάστημα της εκπλειστηριακής διαδικασίας», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.
«Αφού καταγγείλαμε το γεγονός ως χονδροειδή αυθαιρεσία και παρανομία, ζητήσαμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με την συμβολαιογράφο.
Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μας με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ακούσαμε τη συμβολαιογράφο να μας λέει ότι επειδή ο πλειστηριασμός είναι ηλεκτρονικός δεν είναι καθόλου απαραίτητη η φυσική παρουσία της στο συμβολαιογραφικό γραφείο.
Απαντώντας, δε, σε ερώτηση μας είπε ότι ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός μπορεί να πραγματοποιηθεί από την συμβολαιογράφο από οποιοδήποτε μέρος και χώρο, ακόμα και από το σπίτι της ή από το δρόμο με κινητό τηλέφωνο, ακόμα και από το εξωτερικό.
Μείναμε άναυδοι από την απάντηση η οποία, αν έχει νομική βάση, μας γυρίζει σε χρόνους μεσαίωνα, όπου με λίγα κλικ σε άγνωστα μέρη, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, χάνονται σπίτια και περιουσίες», συνέχισε ο πρόεδρος της ΛΑΕ.
«Το θετικό, πάντως, στην κινηματική παρουσία μας ήταν ότι το αγροτεμάχιο τελικά δεν εκπλειστηριάστηκε, διότι κατά την συμβολαιογράφο δεν υπήρξε… ενδιαφέρον!
Πάλι καλά.
Καμιά κινητοποίηση δεν πάει χαμένη», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης