Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Το Ιράν και η Ρωσία πρέπει να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους για το συριακό ζήτημα

Τουρκία: Το Ιράν και η Ρωσία πρέπει να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους για το συριακό ζήτημα
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, κάλεσε τη Μόσχα και την Τεχεράνη να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους ως εγγυητικά κράτη στη Συρία
Έκκληση προς τις κυβερνήσεις του Ιράν και της Ρωσίας να εκπληρώσουν τις ευθύνες που έχουν ως εγγυητικά κράτη στη Συρία απηύθυνε σήμερα (10/1) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, μέσω δηλώσεων που παραχώρησε στο πρακτορείο Ανατολή.
Ειδικότερα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «το Ιράν και η Ρωσία θα πρέπει να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους στη Συρία», με τον σχόλιό του να έρχεται ως αντίδραση στην πρόσφατη επίθεση που πραγματοποίησε το καθεστώτος του Bashar Al Assad σε ομάδες της αντιπολίτευσης στην βορειοδυτική πόλη Ιντλίμπ της Συρίας.
Μάλιστα, σημείωσε ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος στοχεύουν τις ομάδες της αντιπολίτευσης με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νούσρα.
«Εάν είστε εγγυητές, θα πρέπει να σταμτήσετε το καθεστώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Cavusoglu, σχολιάζοντας εν συνεχεία ότι «δεν πρόκειται απλά για μία αεροπορική επιδρομή», καθώς «το καθεστώς κινείται προς την Ιντλίμπ και οι προθέσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι διαφορετική».
Παράλληλα, ο ίδιος προειδοποίησε ότι μία ενδεχόμενη πολιορκία της πόλης Ιντλίμπ θα υπονόμευε την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία, ενώ υπενθύμισε ότι η Τουρκία αποτελεί εγγυητή του συριακού ζητήματος από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
«Δεν είναι πρέπον να βομβαρδιστεί ολόκληρη η πόλη υπό το πρόσχημα ότι ορισμένες τρομοκρατικές ομάδες κρύβονται σε αυτήν», καταλήγει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης