Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδημητρίου (υπ. Οικονομίας): Καθαρή η έξοδος από τα μνημόνια – Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα

Παπαδημητρίου (υπ. Οικονομίας): Καθαρή η έξοδος από τα μνημόνια – Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα
Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις, αρχίζει εντός του 2018 το Ελληνικό είπε ο κ.Παπαδημητρίου
Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2018 εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, ο οποίος υποστήριξε πως η έξοδος από τα μνημόνια θα είναι καθαρή το καλοκαίρι και ότι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Παπαδημητρίου επεσήμανε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις τόσο από το εξωτερικό όσο και από εγχώριους επιχειρηματίες.
Ο κ.Παπαδημητρίου υποστήριξε πως υπάρχουν τέσσερις μεγάλες επενδύσεις στα σκαριά και άλλες που ακολουθούν, επισημαίνοντας ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις ανήλθαν σε 2,4 δισ. ευρώ το 2017, ποσό που συγκρίνεται με εκείνο του 2016.
Αναφερόμενος στο Ελληνικό, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι «θα πάρει μπρος το 2018» ενώ εκτίμησε πως σε ένα μήνα θα δούμε τις πρώτες μορφές κατασκευής.
Ερωτηθείς για την αναπτυξιακή τράπεζα, ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι πήρε το πράσινο φως από τους θεσμούς το 2016, ότι τώρα ετοιμάζεται το σχετικό νομοσχέδιο, λαμβάνοντας τεχνική βοήθεια από την Γαλλία και ότι αυτό θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
«Τα κεφάλαια της αναπτυξιακής τράπεζας θα προέλθουν από άλλες χώρες που έχουν δείξει ενδιαφέρον» υποστήριξε ο κ.Παπαδημητρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης