Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Πιθανή υποβάθμιση των ΗΠΑ, εάν δεν αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους

Fitch: Πιθανή υποβάθμιση των ΗΠΑ, εάν δεν αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους
Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χάσουν το τριπλό «Α», αν δεν αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους, επανέλαβε η Fitch
Την προειδοποίηση ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χάσουν το τριπλό «Α» της αξιολόγησης της πιστοληπτικής τους ικανότητας, αν το ανώτατο όριο του χρέους της χώρας δεν αυξηθεί τους επόμενους μήνες, επανέλαβε σήμερα (10/01/2018) η Fitch.
Όπως έχει αναφέρει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου των ΗΠΑ, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα εξαντλήσει όλες τις δανειοδοτικές του επιλογές και θα ξεμείνει από μετρητά μέχρι τα τέλη του Μαρτίου ή στις αρχές του Απριλίου 2018, αν το Κογκρέσο δεν αυξήσει το όριο δανεισμού του.
Ο επικεφαλής αξιολογήσεων κρατικού χρέους της Fitch, James McCormack, δήλωσε στο «Reuters» ότι ακόμα και αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει τότε να καταβάλλει τόκους επί των κυριότερων κρατικών ομολόγων της, η μη τήρηση άλλων εγχώριων υποχρεώσεων «δεν θα ήταν συμβατή με το καθεστώς “AAA”».
Κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού shutdown τον Αύγουστο του 2011, η Standard & Poor's στέρησε από τις ΗΠΑ την υψηλότερη βαθμολογία της.
Από τότε έχει διατηρήσει το οριακά χαμηλότερο «AA+» για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Εκτός από τη Fitch, και η Moody's Investors Service έχει διατηρήσει την κορυφαία της αξιολόγηση για την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης