Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Σφραγίδα εξυπηρέτησης του κεφαλαίου το πολυνομοσχέδιο - Αυτό είναι το ταξικό πρόσημο της κυβέρνησης

tags :
ΚΚΕ: Σφραγίδα εξυπηρέτησης του κεφαλαίου το πολυνομοσχέδιο - Αυτό είναι το ταξικό πρόσημο της κυβέρνησης
Είναι βαθιά ανιστόρητοι αν νομίζουν ότι μπορούν με αυτόν τον τρόπο να απαγορεύσουν την απεργία αναφέρει το ΚΚΕ
Την θέση ότι με το πολυνομοσχέδιο γίνεται ακόμα πιο φανερό το ταξικό πρόσημο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το οποίο έχει τη σφραγίδα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου διατυπώνει το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου «περιέχει επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων, με βάση τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις της απελευθέρωσης, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, τσεκούρι στα επιδόματα, γενίκευση των πλειστηριασμών μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας, ακόμη για χρέη προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία».
«Το πολυνομοσχέδιο δημιουργεί ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες για τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών κ.λπ.
Θεσπίζονται νέες φορολογικές ρυθμίσεις υπέρ του κεφαλαίου, άλλες που επιταχύνουν τη συγκέντρωση γης στους επιχειρηματικούς ομίλους, που παραδίδουν τον μεταλλευτικό πλούτο στο κεφάλαιο, με διαδικασίες εξπρές.
Την ίδια στιγμή, πέρα από τα νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, που θα έρθουν να προστεθούν στα παλιά, το πολυνομοσχέδιο βάζει τις βάσεις και για έναν νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης, αφού οι συνέπειες πολλών από τις ρυθμίσεις που περιέχει θα φανούν πιο καθαρά το επόμενο διάστημα» τονίζει το ΚΚΕ.
«Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο πραγματικά γίνεται ακόμη πιο φανερό το ταξικό πρόσημο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως έλεγε ο πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες στο υπουργικό συμβούλιο.
Μόνο που αυτό το ταξικό πρόσημο έχει τη σφραγίδα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, που τα προωθεί πλέον και με το μαστίγιο του αυταρχισμού.
Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν η κυβέρνηση, η ΝΔ, που πρωτοστάτησε στην επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, ο ΣΕΒ και οι παρατρεχάμενοι τους, ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός, ότι με αυτόν τον τρόπο θα βάλουν εμπόδια στη συλλογική πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος.
Είναι βαθιά ανιστόρητοι, αν νομίζουν ότι μπορούν με αυτόν τον τρόπο να απαγορεύσουν την απεργία, την ίδια την ταξική πάλη.
Σπείρανε ανέμους, θα θερίσουν θύελλες.
Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι καθημερινά στον δρόμο, στις κινητοποιήσεις και απεργίες που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα και οι άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις τις επόμενες ημέρες.
Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία, για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική, το ίδιο το σύστημα που θέλει τους εργαζόμενους δούλους του 21ου αιώνα» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης