Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΣτΕ: Απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες

tags :
ΣτΕ: Απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες
Στις αρχές Μαρτίου θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι κύριες αιτήσεις (προσφυγές) που έχουν καταθέσει οι 4 τηλεοπτικοί σταθμοί
Τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών Ant1, Alpha, Star και ΣΚΑΙ, τα οποία ζητούσαν να «παγώσει» προσωρινά η προκήρυξη για τη χορήγηση επτά τηλεοπτικών αδειών, απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο το Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, σήμερα το απόγευμα με τις υπ΄ αριθμ. 12- 15/2017 αποφάσεις της απέρριψαν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι κύριες αιτήσεις (προσφυγές) που έχουν καταθέσει οι τέσσερεις τηλεοπτικοί σταθμοί.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:

Ο ΣΚΑΪ ήταν ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός που κατέθεσε αίτηση χθες 9/1 για συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και σήμερα 10/1 αναμένεται να ακολουθήσει ο Antenna αλλά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο τι θα γίνει την Παρασκευή 12/1 και συγκεκριμένα αν θα εμφανιστούν και σε αυτό το διαγωνισμό «λαγοί» τύπου Καλογρίτσα.
Το βέβαιο είναι ότι στο διαγωνισμό πλην Antenna και ΣΚΑΪ θα μετέχουν ο Alpha, το Star και το Έψιλον.
Ιδιαίτερα πιθανή είναι και η συμμετοχή του Mega δια μέσω τρίτης εταιρίας εφ όσον ξεπεραστούν τα τελευταία ελάχιστα εμπόδια που υπάρχουν και υποβληθεί αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 β. Από εκεί και πέρα αίτηση αναμένεται να υποβάλλει και η Proteas Production η οποία είναι ιδιοκτήτρια του καναλιού PLUS TV στην Κύπρο και συμφερόντων Βρυώνη (ποια είναι άραγε ακριβώς αυτά τα συμφέροντα) ο οποίος ως γνωστόν έχει δηλώσει φορολογικός κάτοικος Αλβανίας και θεωρητικά δεν είχε καμία σχέση με το Έψιλον που αγόρασε ο Ιβάν Σαββίδης που πιθανότατα διαπραγματεύτηκε με τους αγνώστους γενικότερα επιχειρηματίες που εμφανίζονταν ως μέτοχοι του καναλιού.
Εφ όσον οι υποψήφιοι είναι αυτοί τότε το τίμημα για τις άδειες θα είναι 35 εκ ευρώ δεδομένου ότι για επτά άδειες που θα δοθούν θα υπάρχουν ισάριθμοι υποψήφιοι.
Είναι ακριβώς έτσι όμως τα πράγματα; Πιθανότατα όχι αν ληφθεί υπό όψιν και η αναφορά του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής περί σημαντικού ενδιαφέροντος.
Και αυτό το ενδιαφέρον μπορεί να μεταφραστεί σε εταιρία συμφερόντων του Δ. Μάρη που έχει ήδη συνεργασία με τον όμιλο Σαββίδη «τρέχοντας» το Έθνος την εφημερίδα που δημιουργήθηκε από τον όμιλο Μπόμπολα και λειτουργούσε ο Φώτης Μπόμπολας με το οποίο ο επιχειρηματίας είναι εταίρος στο Στοίχημα.
Άλλωστε ο επιχειρηματίας κ. Μάρης έχει κατοχυρώσει το σήμα news247tv μόλις τον περασμένο Νοέμβριο.
Σε μια τέτοια περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι των επτά υπό την προϋπόθεση ότι η πλευρά Βρυώνη θα φέρει ξανά προβληματικές εγγυητικές όπως έγινε στον προηγούμενο διαγωνισμό οι εκπρόσωποι των υποψηφίων θα ζήσουν τη βάσανο του εγκλεισμού όπως συνέβη στον προηγούμενο διαγωνισμό.
Στον ακυρωθέντα διαγωνισμό το ρόλο του λαγού φάνηκε να είχε ο όμιλος Καλογρίτσα που δήλωσε αδυναμία να καταβάλλει το τίμημα που είχε προσφέρει και ουσιαστικά ξεφτέλισε την όλη διαδικασία καθώς οι τιμές που διαμόρφωσε ήταν πλασματικές.
Και σήμερα το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος θα αναλάβει το ρόλο του λαγού.
Ο επιχειρηματίας Βρυώνης πάντως μπορεί άνετα να παίξει άνετα ένα τέτοιο ρόλο μετά τα 14 εκ ευρώ που εισέπραξε από τον Ιβάν Σαββίδη για την πώληση του Έψιλον το οποίο επί αρκετό καιρό αποτελεί πολιτικά ένα μέσο που ξεκάθαρα στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Και φυσικά ως φορολογικός κάτοικος Αλβανίας μπορεί να μην έχει καμία σχέση με το διαγωνισμό όπως και ο συνταξιούχος δημοσιογράφος και επί χρόνια συνεργάτης του Μάκης Γιομπαζολιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης